Fakta om Fysikk, Univers, Klima, Politikk mm.

Logo-fakta360 vertikal
GBR

The Great Barrier Reef

Hva er den virkelige tilstanden til Great Barrier Reef? Hvis du spurte de fleste australiere, vil de si at Great Barrier Reef er i fare for overhengende kollaps fra klimaendringene.

The Great Barrier Reef – Fortsatt fargerike koraller og nysgjerrig fisk

Hva er den virkelige tilstanden til Great Barrier Reef? Hvis du spurte de fleste australiere, vil de si at Great Barrier Reef er i fare for overhengende kollaps fra klimaendringene. Det var for å stille spørsmålstegn ved denne påstanden, og kvaliteten på vitenskapen bak den, som til slutt førte til at Dr Peter Ridd ble sagt opp fra James Cook University.

I januar 2020 bestemte Emmy Award-vinnende kameramann Clint Hempsall og IPA Senior Fellow Jennifer Marohasy å finne ut av det. De brukte en uke på å utforske Ribbon Reefs 250 km nordøst for Cairns på jakt etter korallbleking – prosessen med koraller som ble hvite som et resultat av varmere vanntemperatur, som klimaforskere mener er forårsaket av klimaendringer. Noen hevder at 60% av koraller ved Ribbon Reefs ble uopprettelig bleket i 2016.

Hvis det var omfattende bleking den gang, kunne ikke Jennifer og Clint finne mye bevis på det i januar i år. Det de fant var sunne koraller, nysgjerrig klovnefisk, en gigantisk potettorsk, revhaier og en undersjøisk hule. Faktisk vokste mye av korallen Clint filmet vertikalt og ville dermed være usynlig for luftundersøkelsene som ligger til grunn for skremme-propaganda om blekingen.

Ribbon Reefs har korallhager som henger over klippevand under vann som faller 2000 meter til havbunnen – alt skylles over to ganger om dagen av det varme vannet i Sør-Stillehavet. Det er ti slike korallrev langt nord i Queensland hvor de vokser over toppen av den nordøstlige kanten av Australias kontinentalsokkel.

Støtt oss ved å dele:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email