Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Picture of Einar R. Bordewich

Det største Ozon-hull i nyere tid!

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

ESA – European Space Agency melder på sine nettsider at Ozon-hullet som de har observert med Copernicus Sentinel-5P satellitten, er det største og dypeste i nyere tid.

Ozonhullet varierer normalt i størrelse fra år til år og størrelsen avhenger av styrken på vind-båndene rundt polene eller polar-vortex som de også kalles. En av årsakene til dette store hullet er at polar vortex er ekstra sterk i år og dette utvider, avgrenser og definerer hullets grenser. Polar vortex virker som barrierer mellom den polare region og områder utenfor mot ekvator.

Spådommene om polar oppvarming feiler

Luftmassene både over Nord-polen og Syd-polen er nå sperret inne av sterkere enn normalt polar-vortex. Disse vortex oppstår når temperatur-differansen mellom polene og ekvator er størst eller økende. Dette er i direkte konflikt med rådende teorier fra IPCC og klima-alarmistene om at jorden varmes opp og at oppvarmingen er størst i de polare regioner. Med andre ord har de forutsagt at polene blir fortere varmere og derved skulle polar-vortex svekkes, når temperatur differansen mellom ekvator og polene blir mindre.

Det store polare hullet på Syd-polen er ikke bare det største i utvidelse men også det dypeste med rekord-lave Ozon verdier.

Også over Nord-polen

I April i år kunne ESA også rapportere om et uvanlig stort hull over Nord-polen. Også dette ble dannet på grunn av ekstreme lave temperaturer i stratosfæren og derved store differanser.

Tidligere år har de kun observert mini-hull over Nord-polen men i år har det vært ekstremt stort i forhold, melder ESA.

Også her er det uvanlige lave temperaturer og derved sterkere polar-vortex som driver dannelsen av de store Ozon-hullene.

Kilde: ESA

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag med fungerende batterier i kalkulatoren fra hele verden:

Følg oss på X og YouTube