Norges største blogg om klima!
30.000 lesere pr. mnd.

Verden blir varmere og Svalbard-breene minker

Stans raseringen av Norges natur! Stans vindturbiner! Hjelp oss å spre fakta! Støtt Fakta360.no NÅ! – Vi trenger din hjelp! –

Vintrene er langt mildere. Isbryteren overflødig?

Hele Svalbards 60000 kv. km. ferdig kartlagt

Er det ikke så at temperaturen har blitt mye varmere i den senere tid?

– Jo, det har vært en ganske bemerkelsesverdig klimaforandring, større enn på noe annet kjent sted på jorden. Bare fra 1918 har middeltemperaturen om vinteren steget med hele 7 grader. Mens den før kunne være opp til 50 kuldegrader på det verste, er det nå sjelden under -30.

– Det må være solen! Den har jo oppført seg underlig på mange måter i det siste, og det er påtagelig at temperaturen stiger jevnt over hele verden. Forskerne mener den har steget i 150 år nå. Vi merker det i Norge også, meteorologene kan fortelle mer om det.

På Svalbard har det blant annet ytret seg ved at breene er skrumpet betraktelig inn. Det samme fenomenet har en hatt i de franske Alper, der vil isbreene ganske enkelt være borte i løpet av 25 år, om det fortsetter på samme vis, har forskerne beregnet.

Også havisen minker

Også havisen minker. Det har en fått tydelig føling med på Svalbard, hvor det for den saks skyld kunne vært skipet kull i hele vinter.

Slik lyder altså et avisinnlegg fra 1938! Dette er langt verre, raskere og mer omfattende enn hva man kan observere i dag. Tilsvarende oppslag finner man i en rekke aviser på den tiden. I 1930 årene var CO2 innholdet i atmosfæren under 300 ppm.

Bli med på å stanse klimabløffen

Dagens propaganda i media, spesielt fra NRK, TV2, Aftenposten, Dagbladet og VG er ensrettet og totalitær! En fascistisk utestenging fra debatten har skjedd. Bli med i Klimarealistene og ta sannheten tilbake.

Stans raseringen av Norges natur! Stans vindturbiner! Hjelp oss å spre fakta! Støtt Fakta360.no NÅ! – Vi trenger din hjelp! –

Legg inn en kommentar

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Arkiv
Kategorier

Fra samme forfatter: