Det finnes ingen klimakrise!
Magasin om klima, energi og politikk!
Einar R. Bordewich

Huset som frøs

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en DonasjonMedlemskap eller Vipps til 921 44 050 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

I tidlig høst satte jeg i gang strømsparende tiltak og stengte bla. ned en etasje. Det fungerte fint fram til kulda satte inn. Dagbladet har skrevet om hva jeg gjorde og hvilke råd for strømsparing jeg kom med. Vi gikk bla. ned fra 2000 kWh i november 2020 til 850 kWh i november i år.

Noen har spurt meg om styring av oppvarmingen til varmtvannet på natten og ev. problemer. Til de vil jeg si at vi har ikke opplevd noen problemer. Vi er fire i familien med 2 voksne og 2 barn. Vi har en ganske ny 200 liters tank. Den er programmert til kun å slå på oppvarmingen mellom kl. 02:00 og 06:00.

Det samme har vi gjort med oppvaskmaskinen, som starter automatisk på natten. Vår vaskemaskin er en litt gammel type så den kan ikke programmeres til å starte. Den må vi starte manuelt på kvelden før vi legger oss.

Nedenfor følger artikkelen i Dagbladet:

Eksperiment slo feil: – Skrekk og advarsel

Einar R. Bordewich bestemte seg for å gjøre et lite eksperiment i hjemmet sitt, for å se om det gjorde utslag på strømregninga.

– Jeg har sett dette komme i lang tid. Derfor begynte jeg å forberede meg til høye strømpriser allerede i høst, sier Einar R. Bordewich til Dagbladet.

Les også:  En bokanmeldelse av Geir Hasnes bok: Klimakunnskapskrisen

Saken ble først omtalt av lokalavisa Telemarksavisa.

– Har spart mye

Før kulda satte inn, rustet Einar seg opp med gassovn både for oppvarming og matlaging. I tillegg til å fyre med ved, har han gjort tiltak som å styre oppvarming av varmtvannet til å foregår på natta.

Les også: Strømprisene kan ved Norsk lov vedtas i morgen!

– Man kan utnytte strømmen når det er billigst. Sånn kan man spare penger. og vi har spart mye, hevder Bordewich.

Han sier at familien har gått ned fra et forbruk på litt over 2000 kilowattimer i måneden i 2020, til rundt 800 kilowattimer i år.

– Det er enorme mengder spart, sier Einar.

Stengte av etasje

Et av sparetiltakene som familien innførte allerede i september, var å stenge av husets øverste etasje. Dette var altså et rent eksperiment, som har bidratt til å senke strømforbruket i høstmånedene.

Men da frosten gjorde sitt inntog, viste det seg å slå feil.

Etasjen, som normalt sett blir brukt til kontorer og lekerom til barna, har holdt en temperatur på rundt tre grader mens den har vært avstengt.

Einar har vært oppe med jevne mellomrom og sjekket tilstanden, nettopp i frykt for at frost og fuktighet skulle sette seg.

– Det var egentlig straks, noen dager etter at kulda satte inn, at disse problemene oppsto, forklarer Einar.

Les også:  Folket vil stanse klima-galskapen! Nesten 50.000,- på under en uke!

– Skrekk og advarsel

Som bildet viser, har varm fuktig luft trengt inn fra underetasjen, for så å felle ut og fryse til i de iskalde vindusområdene.

– Vi måtte varme opp igjen, for det blir ødelagt hvis man lar det stå sånn. Det er skummelt, vi kunne fått både råteskader og fuktskader, sier han.

Nå har han økt temperaturen til 15 grader i den øverste etasjen. Sånn skal det få stå gjennom vinteren.

– Bruk bildet som skrekk og advarsel om at dette kan skje om man prøver noe lignende, sier han til Telemarksavisa.

Les også: Det grønne skiftet detonerer nå som et prissjokk for folk

Nytt eksperiment

Huset er bygget i 1965, og den øverste etasjen er lagt til i 1972. Einar mener at avstengningen kunne ha fungert, dersom det hadde ikke hadde vært så mye gjennomtrekk fra tilstøtende rom.

– Hvert hus er unikt, i hvert fall når man snakker om gamle hus. Hadde det vært riktig gamle vinduer, så kunne de ha tålt det, mener han.

Einar har ikke gitt opp spareprosjektet riktig ennå. Nå går han nemlig med planer om et nytt eksperiment med å installere et såkalt varevindu.

– Det er et vindu som du kan sette inn inni vinduet, som stopper fukta ut mot det originale vinduet. Dermed kan vi kanskje senke temperaturen etter hvert, forklarer han.

Les også:  FAKTA 1: CO2 er ikke den viktigste drivhusgassen

– En skandale

Einar R. Bordewich er leder for Demokratene i Kragerø. Han har sine tanker om hvorfor strømprisene er blitt så høye:

– Hele denne energikrisa som vi går inn i nå, er rent politikerskapt på grunn av utenlandskablene. Det igjen er resultatet av klimahysteriet i Europa, som samtlige på Stortinget har vært med på. Det er en skandale at de har latt strømmarkedet vårt gå ut på det private markedet, påstår han.

Les også: Grønn politikk, energifattigdom, strømpriser, virus, EU og endetiden

Einar mener at strøm er en nasjonal, samfunnskritisk ressurs som vi nå har mistet kontrollen på. Det fører til energifattigdom, hevder han:

– Det sitter nå barnefamilier med små barn og fryser i sine hjem. Heldigvis har vi i vår familie hatt litt forutseenhet og kunne forberedt oss, men det er slettes ikke alle som er i en sånn situasjon, sier han, og legger til:

– Folk er forbanna. Det er nok en kombinasjon av forbannelse og avmakt. De blir møtt med en slags arroganse, hevder han.

Her er original artikkel i Dagbladet:

https://dinside.dagbladet.no/bolig/eksperiment-slo-feil—skrekk-og-advarsel/74814869

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Eller Vipps til 921 44 050?

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Eller Vipps til 921 44 050?

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost: