Det finnes ingen klimakrise!
Magasin om klima, energi og politikk!
Einar R. Bordewich

Svalbard’s middeltemperatur steg med 7 grader på 10 år!

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en DonasjonMedlemskap eller Vipps til 921 44 050 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

«Verden blir varmere og Svalbard-breene minker» – Dette var overskriften til Arbeiderpartiavisen FRAM i 1938, lenge før klimasaken eksisterte og lenge før CO2 hadde øket noe særlig i atmosfæren. Tenk deg hylekoret om noe slikt skjedde i dag?

Har du hørt slike advarsler før? Sikkert utallige ganger fra de profesjonelle klimaskremmerne i NRK og MSM. Det unike med dette oppslaget er at det er fra avisen Fram i 1938. Her skriver de:

Vintrene langt mildere. Isbryteren overflødig? Hele Svalbards 60.000 kv. km. ferdig kartlagt.

I perioden 1918 til 1938 steg middeltemperaturen om vinteren på Svalbard med hele 7 grader!!!

Det må være solen!

Dosent Adolf Hoel blir intervjuet om Svalbard i 1938

Den har jo oppført seg underlig på mange måter i det siste, og det er påtagelig at temperaturen stiger jevnt over hele verden. En mener den har steget i 150 år nå!

Vi merker det i Norge også, meteorologene kan fortelle nok om det. På Svalbard har det blant annet ytret seg ved at breene er skrumpet kraftig inn. Det samme fenomenet har en hatt i de franske Alper, der vil isbreene ganske enkelt være borte i løpet av 25 år, om det fortsetter på samme vis, har man beregnet.

Les også:  Fakta 11: CO2-konsentrrasjonen steg etter Den andre verdenskrig, mens temperaturen falt

Også på Sydpol-kalotten er isen minket. Og høyt, høyt oppe i Afrika.

Også havisen minker. Det har en tydelig fått føling med på Svalbard, hvor det for den saks skyld kunne vært skipet kull i hele vinter. Så spør avisen dosent Adolf Hoen om ikke isbryteren blir overflødig da?

Det kan jeg ikke garantere, smiler dosent Hoel. Det kan jo komme en brå overgang med riktig harde vintrer, og da har vi blokaden igjen omentrent slik som den var i 1929.

Dyrelivet tar seg vel opp? – spør avisen:

Ja mange sjøfuglarter overvintrer nå, mens før var det helt øde. Reinsdyrene har vært fredet siden 1928, men dessverre skytes det adskillige ulovlig av fangstfolkene ord- og østpå. Paradoksalt nok har villreinen tatt seg best opp nærmest de bebygde strøkene, for der er kontrollen sterkest.

Den gangen vi hadde fornuftige folk var altså den naturlige oppvarmingen et gode for alle på mange måter. Både med hensyn til framkomst og dyrelivets trivsel og utvikling. I dag er alt dette fullstendig snudd på hodet av klimahysteriet og fanatiske «miljøvernere» som er mer til skade for miljøet enn til gode.

Les også:  Pressebriefing fra FMK - Kent Andersen som en statsmann!

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Eller Vipps til 921 44 050?

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Eller Vipps til 921 44 050?

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost: