Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Picture of Einar R. Bordewich

NASA villeder og feilinformerer om havets surhet

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Indoktrinering og massiv propaganda rettet mot de unge har alltid vært et kraftig virkemiddel for å ale opp den kommende slekt som lojale tøffelhelter til vedkommende agenda til myndigheten ved makten. NASA for Kids påstår på sine sider om havforsuring at havet har blitt 30 prosent surere. Ikke bare regner de den prosentvise endringen totalt feil, men de skriver at havet har blitt surere, noe som også er direkte løgn og feilinformasjon om de faktiske forhold.

Begrepet havforsuring har blitt et populært språklig virkemiddel for klimaindustrien da det virker skremmende på den uinformerte gemene hop om havet og klimaendringer. Men dette er ikke annet enn et propagandistisk og indoktrinerende knep for å mislede og overdrive den faktiske situasjonen. For folk flest forstår ikke hva pH er, og heller ikke hvordan den logaritmiske skala fungerer.

Denne videoen og teksten her forklarer deg dette bedre i detalj og gir deg de virkelige endringene i prosent og basisk andel og ikke løgnene som NASA produserer.

Hva er egentlig pH?

pH er en logaritmisk skala for hvor mye H+ ioner (surhet) eller hvor mye OH- ioner (basisk) som finnes i en væske. Andre ioner kan også influere på pH skalaen men vi snakker for enkelhetens skyld bare om positive og negative ioner av typen H+ og OH-. pH er definert som den negative logaritmen til H+ – ioner, dvs: 

pH = – log [H+]. 

Grunntallet i logaritmen er 10. Konsentrasjonen av ioner skrives som: [H+] eller [OH-] for hydroksylionet. pH er definert i området fra: 1 ([H+] = 100 til 1014 [H+] = 10-14. Nøytral situasjon er pH = 7, dvs [H+] = [OH-] = 10-7.

Pr. definisjon er alltid: [H+] • [OH-] = 10-14. Når pH f. eks. endrer seg fra 9 til 7, er [H+] endret fra 10-9 til 10-7, samtidig som [OH-] er endret fra 10-5 til [OH] 10-7. Så når pH endrer seg ved at [H+] synker, stiger [OH-], slik at produktet alltid er 10-14.

Med andre ord så er det konsentrasjonen av to ulike substanser man snakker om, og skalaen er logaritmisk. Når man måler med et pH meter så er det kun H+ som måles og derved er OH- gitt. Går man for eksempel fra pH 8 til pH 7 så er dette en endring på hele 1000% i antall ioner. Fra 9 til 7 blir det hele 9900% endring. Går man fra pH 14 til pH 8 så er endringen på 100 millioner prosent. Derfor er en prosentvis endring på en logaritmisk skala totalt ubrukelig og regelrett uredelig fordi det er en misrepresentasjon av skalaen. Prosenter fungerer på lineære skalaer men ikke på logaritmiske skalaer. Derfor er en endringen fra 8,2 til 8,1 i virkeligheten en endring på kun 1,2% på den lineære pH skalaen fra 0-14, men dette høres nok ikke dramatisk ut i det hele tatt.

Dersom man beregnet den reelle prosentvise endringen tatt i betraktning totalen på 1014 så blir det en endring på kun 0,000032%. Ikke akkurat noe å rope varsku om dette?

Ph skalaens virkelige størrelse fra 10 millioner H+ til 10 millioner OH-

Er 0,1 pH mindre basisk hav virkelig 30% mer surt hav?

NASA påstår at på grunn av menneskelig aktivitet, les CO2, så blir havet surere på grunn av opptak av CO2 i fra atmosfæren. Det faktum at Henrys lov forteller at det motsatte skal skje ved et varmere klima, nemlig at havet avgir CO2 ved høyere temperaturer på samme måten som en varm øl blir flat og dvask når den åpnes og står i solen, lar vi ligge i denne diskusjonen.

En reduksjon fra 8,2 til 8,1 i pH gjør ikke havet mer surt. Det blir kun mindre basisk. Husk at surt betyr at H+ konsentrasjonen øker, mens basisk betyr at OH- konsentrasjonen øker. Når man fjerner OH- ioner så blir det altså mindre basisk. Man kan fortsette å fjerne OH- ioner helt til der er kun 1×10-7 igjen og da vil også H+ ligge på 1×10-7 og du har oppnådd pH 7, som er nøytralt vann.

Konklusjon

NASA feilinformerer bevist og bruker prosenter på en logaritmisk skala for å få det til å høres ut som en dramatisk endring. De blander sammen begrepene og kaller mindre basisk for surere noe som du nå vet er totalt feil. Løgn, feilinformasjon og manipulering av data er nå NASA sin metode.

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag nettsider med fungerende batterier i kalkulatoren:

Følg oss på X og YouTube