Fakta360 har flere ganger skrevet om den ikke-eksisterende drivhuseffekten slik den er rapportert i flere forskningsrapporter og fra ingeniører som arbeider med termodynamikk og derved har førstehånds kjennskaper til både de termodynamiske lover og anvendelsen av dem i praksis. Akilleshælen til hele IPCC sine fantasier om drivhuseffekten ligger i termodynamikken og det faktum at Kirchhoff’s lov for termisk stråling ikke kan anvendes for et objekt dersom konveksjon er til stede.
IPCC argumenterer for at drivhuseffekten er på hele 33 grader kalkulert ut fra Stefan-Boltzmann’s lov som igjen bygger på Kirchhoff’s strålingslov. Problemet er at disse lovene baserer seg på objekter som stråler uten konveksjon til stede. Siden både atmosfæren og Solen har sterk konveksjon til stede så vil både jordens og solens kalkulerte temperatur med denne loven bli helt feil.
Video 1 nedenfor viser oss at hele argumentet og fundamentet til IPCC om at det er tilbakestråling og derved drivhuseffekten med CO2 i førersetet er fundamentalt feil og i strid med de grunnleggende fysiske lover og prinsipper. Det er konveksjonen, faseoverganger til vann i kombinasjon med atmosfærens varmekapasitet som holder temperaturen oppe om natten slik at vi ikke fryser. I ørkener og polområder med lite vanndamp og derved lav varmekapasitet kan det derfor bli svært kaldt om natten. I byer med mye asfalt og betong er varmekapasiteten mye høyere og skaper det vi kaller Urban Heat Island effekten. Dette er nærmere beskrevet i: Fysisk test av CO2 hypotesen – konklusjon: Feil!
Videre så viser beregninger utført for månen i video 2 nedenfor, med en komplett integrasjon av hele månens bestrålte flate, og ikke IPCC sin gjennomsnittlige modell, at både månen og jorden får korrekt temperatur direkte og uten atmosfæren. Benyttes samme kalkulasjoner for Jorden så ender du opp med 15,4 grader Celsius som er kun 0,1 grad mindre enn fysiske observasjoner og hva som er anerkjent av IPCC som Jordens temperatur.
Dette betyr at der finnes ingen drivhuseffekt basert på tilbakestråling, men kun en direkte oppvarmet jord fra Solen som varmer den til langt over 15,5 grader på dagsiden og hvoretter den nedkjøles på natten slik at gjennomsnittet blir 15,5 grader. Det faktum at du kan måle «tilbakestråling» fra et objekt som for eksempel skyer ned til bakken, betyr ikke at bakken varmes opp av et kaldere legeme som skyene er. Det viser kun det som er normal termofysikk, at alle objekter og gasser har en temperatur. Det forteller intet om varmetransporten og bekrefter overhodet ikke noen drivhuseffekt.