Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Picture of Einar R. Bordewich

Bevis for at CO2 ikke styrer temperatur eller klima

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

IPCC leiren og våre myndigheter kjører et knallhard konsensus om at vårt CO2 utslipp driver temperaturen på Jorden som deretter påfører oss en menneskeskapt klimakrise. De bruker milliarder av kroner på å få oss til Net-Zero via deres klimapolitikk som i realiteten er en total omlegging av hele planetens energisystem i løpet av bare en generasjon. Alt dette er basert på troen om at CO2 er kontrollknappen for vårt klima.

Javier Vinós legger i denne presentasjonen fram beviser for at CO2 og temperatur aldri har fulgt hverandre som en årsak eller virkning, men er begge drevet av flere 3. faktorer. Ved å fremstille kjente data på en skala for å framvise korrelasjon (scatterplot), får vi det totalt motsatte av dagens antagelser. Der er faktisk ingen korrelasjon i våre historiske data som viser at den ene følger den andre som en årsakssammenheng.

De av dere som har fulgt med litt vil sikkert protestere nå, for iskjerneprøvene fra Vostok viser da meget bestemt en korrelasjon og samvariasjon mellom CO2 og temperatur slik vi ser av figuren under. Mange har tolket denne grafen slik at endringer i temperaturen medfører endringer i CO2 , eller slik som IPCC hevder at CO2 medfører endringer av temperaturen. Men det viser seg at ingen av dem er sanne. Det er en tredje faktor som påvirker de begge.

Samvariasjon ja, men ingen kausale relasjoner.

Dersom du foretar et scatterplot med de historiske data og dagens CO2 så trer bevisene fram i sin klarhet. Nedenfor ser du scatterplot av den historiske temperaturen og CO2 sammenlignet, og nå i dag skyter CO2 i været uten at temperaturen følger etter. Den lille naturlige økningen vi har hatt på ca. 1,5 grader siden 1800 tallet er derfor totalt ubetydelig. Denne ene plansjen forteller på en klar vitenskapelig måte at den samvariasjonen som vi har sett på Antarctica fra Vostok-dataene har ingen relevans til dagens CO2 endringer eller dagens temperatur.

Scatterplot av CO2 og temperatur fra Antarctica og dagens CO2 og temperatur. Ingen relasjon.

Ved å analysere date fra tidligere perioder finner man heller ingen samvariasjon slik som denne grafen viser for de siste 50 millioner årene. Her finner vi perioder hvor CO2 endrer seg enormt raskt og mye uten at temperaturen følger, samt perioder med raske og store temperaturendringer uten at CO2 endrer seg.

Scatterplot av samvariasjon mellom CO2 og temperatur de siste 50 millioner år. Ingen sammenheng funnet. Tvert imot så er også dette bevis for at det ikke eksisterer noen kausale effekter mellom dem.

Du finner hele presentasjonen av Javier Vinós nedenfor som er publisert i samarbeid med Clintel og ICSF.

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag nettsider med fungerende batterier i kalkulatoren:

Følg oss på X og YouTube