Denne mailen ble sendt til en rekke politikere, SMK og flere departementer, bl.a. Klima- og miljødepartementet, 17. juli 2024:
Av: Erik Bye – Artikkelen er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.
Hei
Mail til det politiske miljøet
Nå har Roy Clark påvist at det har skjedd en alvorlig feil ved utdelingen av Nobelprisen i fysikk for 2021. Syukuro Manabe har fått prisen på feil grunnlag, betegnet som «fraud» av Clark:
https://scienceofclimatechange.org/wp-content/uploads/Clark-2024-Nobel-Prize-Errors.pdf
The Nobel Fraud
Manabe har fått prisen på grunnlag av klimamodeller som ble konstruert i 1968. Nå viser det seg at modelllen gir en for stor effekt til de CO2-verdiene som ble lagt inn i modellen. Denne modellen er benyttet sv IPCC i alle hovedrapportene, AR1 – AR6, og sannsynligvis også i AR7.
Det Svenske Vitenskapsakademiet
Det Svenske Vitenskapsakademiet har gjort en meget stor og alvorlig feil. Dernest betyr dette at hele grunnlaget for klimasaken og klimaendringene må gjennomgås på nytt, idet effekten av CO2-nivåene i modellene er betydelig overdrevet. Det kan tenkes at effektene som er beregnet feil, i praksis, er nærmest ubetydelige og i alvorligste fall må sees bort fra.
Denne saken er presentert her, og den brer seg som ild i tørt gras i det vitenskapelige miljøet.
Nyttig informasjon
Jeg tenkte det kunne være greit for dere å være orientert om denne dramatiske utviklingen i hele klimasaken. I sin ytterste konsekvens er hele klimasaken fullstendig feil fremstilt, klimamålene er feilslått og unødvendige, Det grønne skiftet helt feil og unødvendig, og utfasingen av petroleumsvirksomheten er fullstendig grunnløs. Det er nå prosesser i gang med sikte på en henvendelse til Det Svenske Vitenskapsakademiet.
Jeg vil sette stor pris på om dere har tid og anledning til å kommentere denne mailen.
Med vennlig hilsen
Erik Bye, dr philos (fysikalsk kjemi, 1976)
Svaret fra KLM-departementet kom 27. august:
Henvendelse om feil ved klimamodeller
Hei,
Takk for din henvendelse, og for at du ønsker å informere oss om dette.
Slik du skriver er Manabe sin klimamodell fra 1968. I hver hovedrapportsyklus gjøres det en grundig vurdering av all litteratur og modeller. Vi har mye bedre data og klimamodeller i dag enn da FNs klimapanel presenterte sitt første arbeid i 1990. Vi forstår mer i dag om hvordan atmosfæren spiller sammen med hav, is, snø, økosystemer og landareal. Datasimuleringer om klima har blitt betraktelig forbedret og kan si noe om endringer i fortiden og fremtidige framskrivninger mer detaljert. I tillegg har vi nå hatt flere tiår med klimagassutslipp, noe som forsterker effektene av klimaendringer. Som et resultat kan den siste rapporten fra Klimapanelet bekrefte og styrke konklusjonene fra tidligere rapporter.
Regjeringen har tillit til Klimapanelets sammenstilling av klimarelevant vitenskapelig litteratur, og deres rapporter er også relevante for politikkutforming selv om de ikke gir politiske anbefalinger.
Med hilsen
Are Lindegaard
Avdelingsdirektør (e.f.). Gurminder Kaur
seniorrådgiver
God dag man økseskaft
Det er vel det nærmeste en kommer: «God dag man økseskaft.», men slike svar er jeg ikke helt ukjent med:
Har representantene i Regjeringen krav på å kunne være så kunnskapsløse som helst?
Når Departementet ikke bryr seg om advarsler, kan det være straffbart?