Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Picture of Einar R. Bordewich

Hva betyr mest for vekttap: Diett eller trening?

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Vi sier ikke du skal velge mellom å spise sundt eller trene, men hvis du ønsker å redusere vekten din og du bare kunne velge en, diett eller trening. Hvilken skulle du så velge?

Hvis du faktisk skal ha håp om å gå ned i vekt og kun kan velge en. Da er det som de sier: Muskler lages på kjøkkenet! Fokuser på dietten, det vil bli langt mer effektivt enn trening. Trening brenner til sammenligning svært få kalorier når du tar maten inn i ligningen. En 30-minutters hard treningsøkt brenner kanskje 3-400 kalorier, mens du kan kutte bort samme mengde kalorier ved unngå å drikke kola og en liten chips.

Mange studier bekrefter at fysisk aktivitet ikke er den avgjørende faktoren for om folk legger på seg eller taper vekt, og at det å justere dietten eller hva du faktisk spiser har langt større effekt. Dette betyr ikke at trening ikke er godt for deg – det er det absolutt og vil ha en betydelig gunstig effekt på din helse. Men det er altså kombinasjonen med noe trening og fokus på diett som kan gi deg betydelig vekt tap.

Kan du slutte å trene?

Absolutt ikke. Trening vil fremdeles ha en mengde gunstige effekter for deg: Den holder ditt hode skarpt, kroppen sunn og frisk og dine emosjonelle variasjoner i sjakk. Å slanke seg og være sunn i kroppen er ikke det samme. Men hvis du har et nyttårsløfte om å slanke vekk noen kilo og du er for lat til å trene så er det fremdeles mulig å nå ditt mål.

Hovedpunkter fra videoen

  1. Trening forbrenner langt færre kalorier enn mange folk tror
  2. Når du slanker deg vil din hvileforbrenning gå ned. Dette er grunnen til at det blir vanskeligere etter en tid å slanke seg
  3. Studier viser at det å kombinere en sunnere diett med trening fører til permanent vekttap, men inkludering av trening gir en liten eller ingen effekt på vekten etter en periode

Kilder:

What Matters More For Weight Loss: Diet Or Exercise?, Curiosity

 

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag med fungerende batterier i kalkulatoren fra hele verden:

Følg oss på X og YouTube