Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Picture of Einar R. Bordewich

Erik Bye melder seg ut av Klimarealistene på grunn av Geir Aaslid

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

Jeg måtte til slutt melde meg ut av Klimarealistene fordi jeg ikke kunne være medlem lenger, pga. det organisatoriske regimet i foreningen. Jeg har vært medlem siden 2009, så det føltes rart, men helt nødvendig og riktig. Jeg har nok vært blant de mest aktive medlemmene, bl.a. medlem av redaksjonsrådet, aktiv skribent på WEB-siden gjennom mange år og ikke minst hatt en betydelig skriveaktivitet på KRs Facebook-side de to siste årene. 

Av: Erik Bye – Artikkelen er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Men nå fikk jeg plutselig nok av et diktatorisk regime som grep inn i mine rettigheter, til fritt å gjøre hva jeg ønsket med mine egne artikler. Dette gjaldt ikke minst de artikler jeg publiserte på nettstedet Fakta360, drevet av Einar Bordewich. Av litt ulike årsaker var det en konflikt mellom KRs WEB-redaktør og Bordewich, forhold som er irrelevante i min sammenheng. 

Konfliktstarten

Min konflikt med KRs WEB-redaktør startet for mer enn et år siden. Jeg viste, internt i KR, til et oppslag E. Bordewich hadde om høye CO2-verdier, tilbake til ca. 1850. Jeg fant verdiene oppsiktsvekkende høye, og mente det var grunn til å se nærmere på det oppslaget. Men det skulle vi absolutt ikke, og ikke jeg heller, tydeligvis. Nettstedet Fakta360 var et nettsted uten noe troverdighet og Bordewich var en person jeg burde holde meg langt unna. Jeg fikk faktisk klar beskjed om at dersom jeg hadde noe med ham eller nettstedet å gjøre, ville jeg ikke bare ødelegge for meg selv. Jeg risikerte også å ødelegge hele saken for Klimarealistene!

Dette oppfattet jeg som en betydelig overreaksjon, og ba om en forklaring på en så sterk reaksjon. Jeg kjente ikke til Bordewich overhode da jeg spurte om saken internt i KR, på mail, og fant det ganske oppsiktsvekkende med den type tilbakemeldinger. Jeg spurte flere ganger om grunnen til en så sterk reaksjon, men fikk ikke noe svar.

Konsekvensen av dette var at jeg sluttet å skrive på WEB-siden, og unngikk enhver kontakt med redaktøren. Forøvrig var alt annet som før!

Forsøk på løsning

I løpet av høsten 2023 ble det gjort noen forsøk på å løse opp i konflikten, men fordi det for meg var umulig å ha noen form for kontakt med redaktøren, ble det ingen løsning. Dette skyltes bl.a. at det ikke kom noen beklagelse fra redaktøren. 

Promotering av mine artikler

Ved årsskiftet begynte jeg å publisere artikler på Fakta360. Med nær 25 artikler fant Bordewich ut at han ville presentere alle mine artikler samlet i et oppslag, for å illustrere hvordan IPCC-troende ble lurt trill rundt av FN og Klimapanelet. 

Mailen

Dette var jo en god ide å promotere artikler og jeg begynte på noe liknende på KRs FB-side, med en artikkel av gangen. Men da jeg hadde presentert fire artikler fikk jeg mail fra redaktøren. Den type massive oppslag ville han ikke tillate, med henvisninger til artikler publisert på Fakta360. Når det kom flere artikler rett etter hverandre, brøt dette med bestemmelsene, og ble oppfattet som spamming. Dessuten ville han ikke tillate henvisninger til artikler på Fakta360. 

Dette var altså mine egne artikler. For å få kontroll med mine innlegg på KRs FB-side ble det innført forhåndsmoderering av alle mine innlegg. Også værmeldingen som hadde pågått daglig siden oktober 2022!

Dersom jeg aksepterte de angitte restriksjonene på mine egne artikler, og meldte dette i mail, ville forhåndsmodereringen av mine innlegg bli opphevet. 

Dette var det selvfølge helt umulig å gå med på, så ingen mail ble sendt til WEB-redaktøren.

Derimot ble det sendt en melding til Styreleder, med anmodning om å få ryddet opp i denne saken. Jeg så på det som et overgrep mot meg, med sterke og helt uakseptable begrensninger i mine rettigheter, knyttet til mine egne artikler.

Moderatoren

Det ble gitt meldinger på FB, når artiklene mine ble fjernet, at det kunne skyldes noe artikkelskribenten selv hadde ansvaret for. Jeg sendte følgende spørsmål til en moderator:

Hei

Nå blir jeg nærmest sabotert på KRs Facebook-side. Det meste av det jeg legger ut blir fort utilgjengelig. Det sies at skriver har ansvaret, men jeg har ikke noe med dette å gjøre. Håper dette kan ryddes opp i raskt.

Klar tale fra en moderator i svaret:

Hei

Du publiserer faglig gode artikler, men du har valgt feil publiseringssted: fakta360.no.

Fakta360.no er kanal som man i organisasjonen Klimarealistene (som vår gruppe er underlagt) ikke ønsker å bli assosiert med.

Derav vil innlegg som linker til dette nettstedet bli fjernet.»

Mitt svar:

Det hele er gjennomsyret av en stalinistisk styreform. På WEB-siden nekter han folk å henvise til Wikipedia, og kilder med motsatt syn, f.eks. Sceptical Science

Det hele kommer til å råtne på rot. Mon tro om Styret er fullt klar over hva denne redaktøren  holder på med?

Hilsen

Erik

Jeg sendte svaret fra moderator til Styreleder. Han hadde tidligere fått mailen med restriksjonene. 

Er saken løst?

Etter et par dager fikk jeg mail fra WEB-redaktøren, om at forhåndsmodereringen av meg var fjernet, og jeg kunne fritt vise til Fakta360. Tenk det Hedda. Intet ble fortalt om prosessen, ingen beklagelse.

Når jeg vurderer hele saken og leser siste mail, ja så er jeg nærmest i en barnehage, og får regler og tilbakemeldinger fra en voksen. Situasjonen er helt bisarr. Dette er virkelig ikke slik en kan drive en frivillig akademisk medlemsorganisasjon. Her er det åpenbart ansatte som ikke makter å håndtere en frivillig organisasjon, med medlemmer med store krav til egen integritet.

Du spammer!

Jeg oppfattet at jeg fritt kunne promotere mine artikler på Fakta360. Men dengang ei. Påny fikk jeg følgende klare beskjed (ordre) fra WEB-redaktøren, at:

Jeg spammet gruppen med tallrike saker over flere døgn, etter at forhåndsmodereringen ble opphevet. Dette er brudd på debattreglene. De innfører Facebooks automatiske spam-verktøy rettet mot uønsket «reklame».
Dette verktøyet gjelder likt for alle brukere, uten unntak.

Da var begeret fullt og jeg meldte meg ut av foreningen.

Jeg er målløs, en stund. Dog, noe må skje med strategien og regimet, dette er ingen medlemsmagnet.


Fakta360 anmerker. Den 22. august 2024 sendte vi følgende spørsmål til styret i Klimarealistene:

Hei

Jeg har blitt gjort oppmerksom på at folk som publiserer artikler fra Fakta360 på Klimarealistene sin Facebook gruppe, får dem slettet med begrunnelsen av at Fakta360 ikke er ønsket der.
Denne sensureringen av artikler, til og med fra svært dyktige fagfolk, er det vi kaller no-platforming og jeg trodde ærlig talt slikt bare fantes i land vi ikke ønsker å assosieres med.
Jeg ønsker med denne henvendelsen å bringe klarhet i, med hvilken begrunnelse slik utestenging er besluttet på? Altså hvorfor blir samtlige artikler fra Fakta360 blokkert?
PS! Jeg er også personlig blokkert fra FB gruppen uten begrunnelse.

Vi har pr. dato ennå ikke fått noe svar fra Klimarealistene.

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag nettsider med fungerende batterier i kalkulatoren:

Følg oss på X og YouTube