Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Syklonen Harvey
Picture of Einar R. Bordewich

Orkanen Harvey: 1 million Hiroshima-bomber hver dag

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Dr. Roy Spencer forteller at orkanen Harvey som nå har rammet Texas i USA frigir enorm energimengde tilsvarende 10 Hiroshima-bomber hvert sekund. Dette blir nesten 1 million atombomber pr. dag. (864.000 for den pirkete)

Dette viser, forteller han, at moder natur rutinemessig er i stand til effektivt å håndtere enorme energimengder. Orkaner er naturens måte å kvitte seg med energien som er fanget fra solen i de øverste lagene av havet. Oppadstigende varm luft med mye vanndamp forårsaker sterke vinder som mater orkanene med energi når vannet kondenserer og frigir sin energi i prosessen.

Det er denne oppvarmingen som gir orkanene sin varme kjerne eller «øyet» og som produserer de sterke vindene som sirkler rundt orkanens øye. Det fordampede vannet faller tilbake til jorden som regn og kan skape store oversvømmelser og problemer i befolkede områder.

Les også: Det trengs en halv million nye vindmøller!

Mengden med energi

Mengden med energi som frigis er enorm. Beregninger indikerer at en gjennomsnittlig orkan frigir ca. 10 Hiroshima bomber hvert eneste sekund. Dette blir ca. 1 million atombomber hver dag orkanen varer. Som bildet viser er orkaner vakre men samtidig meget voldelige.

Imidlertid er det vi ser her helt normalt og nesten en «daglig jobb» for planeten og viser hvor effektivt den kvitter seg med energi.


Kilde:

Hurricane Harvey: 1 Million Hiroshima Bombs per Day

 

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag med fungerende batterier i kalkulatoren fra hele verden:

Følg oss på X og YouTube