Det finnes ingen klimakrise!
Magasin om klima, energi og politikk!
Jordens vegetasjon øker
Einar R. Bordewich

Jordens vegetasjon økt med 2 x USA’s areal!

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en DonasjonMedlemskap eller Vipps til 921 44 050 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Jorden har fått mer vegetasjon enn et område som er 2 ganger størrelsen på USA. De siste 35 årene har jorden blitt merkbart grønnere og årsaken er økt CO2. Dette viser en studie utført av et internasjonalt team bestående av 32 forskere fra 24 ulike institusjoner fra 8 land. (Ref. 1)

De benyttet data fra NASA’s avanserte kamera på satellitter både med middels og med veldig høy oppløsning. De studerte bildene med hensyn på ulike bølgelengder også utenfor det området som det menneskelige øyet kan se.

Det grønne skiftet er allerede igangsatt av planeten vår på grunn av økt CO2. Dette er riktignok ikke et resultat alene fra CO2 men de antar at CO2 bidrar med ca. 70% av årsaken til at Jordens vegetasjon øker og planeten blir grønnere. De resterende prosenter er antatt kombinasjoner fra Nitrogen, temperatur, skydannelser, nedbør og solinnstråling som alle spiller en rolle.

Planetens grønne plantevekst er så omfattende de siste 35 årene at det har kapasitet til fullstendig å endre syklusen av vann og karbon i klimasystemet.

Observasjonen er data – analyser er modeller

Observasjonene av at planeten blir grønnere er altså kommet fra satellitt data, mens analysene teamet har gjort om mulige effekter eller klimaendringer er basert på modeller, forteller Josep Canadell fra «Oceans and Atmosphere Division in the Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation in Canberra, Australia.»


Kilder:

  1. NASA: Carbon Dioxide Fertilization Greening Earth, Study Finds

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Eller Vipps til 921 44 050?

Vi skal kjøpe annonseplass på Facebook og X/Twitter for å spre informasjon fra Fakta360. Klikk her for å komme til Spleisen!

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Eller Vipps til 921 44 050?

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag med fungerende batterier i kalkulatoren fra hele verden:

Ta aksjon for klimakampen!

Vi skal kjøpe annonseplass på Facebook og X/Twitter for å spre informasjon fra Fakta360. Klikk her for å komme til Spleisen!