Blogg om klima, energi og politikk!

Fakta360 søker sponsor, gjerne fra olje-industrien! Blir beskylt for det uansett så hvorfor ikke!

30.000 lesere pr. mnd.
Document

Gi et bidrag med Vipps

Vipps-nummer:

921 44 050

Eller hvorfor ikke tegne et abonnement for å støtte oss.
Det koster mindre enn en kaffekopp pr. måned

SNUS OG KLIMAENDRINGER

Støtt Fakta360.no ved å kjøpe Abonnement eller Vipps til 921 44 050 NÅ! – Din hjelp nytter!

Statskanalen NRK har oppdaget et nesten ufattelig stort miljøproblem i fjellet. Vi snakker ikke om vindmøller på 250 meter, og veianlegg fra dalene og opp til monstermastene. Vi snakker ikke om lydbildet dette skaper, og det endrede visuelle inntrykket av landet vårt. Vi snakker heller ikke om bruken av stål og betong, og alle CO2-utslippene dette medfører. Eller fugler og flaggermus som hakkes opp. Dette er for bagateller å regne, i forhold til den nye trusselen: brukte snusposer.

Ufyselige brune småtasser, som på sikt både kommer til å gjøre ferdselen umulig, og samtidig vil true både dyre- og plantelivet i svært sårbar natur. Vi snakker om en snusposestigning på opp til åtte millimeter i året. I år 2100 vil laget ha kommet opp i 64 cm. Det vil hindre lyset å nå ned til de sårbare plantene på bakken, og uten dem stopper smågnagersyklusene opp. Insekter vil dø ut. Det går mot en sjette artsutryddelse.

Bruken av snus er klimarelatert. Statistikken er klar: de siste årene har temperaturen steget. Det samme har snusbruken. De følger hverandre som hånd i hanske. Men ikke bare det: når det blir varmere, viser forskningen at snusbrukerne ikke har krefter til å legge posen tilbake i boksen, og ta den med ned fra fjellet. De spytter den på stien, også kalt svinestien. Flere steder i fjellet begynner dette laget nå å komme opp i tre-fire cm. Og det brytes aldri ned.

Dette er alarm.

På vegne av vanvittig mange.

Document

Gi et bidrag med Vipps

Vipps-nummer:

921 44 050

Eller hvorfor ikke tegne et abonnement for å støtte oss.
Det koster mindre enn en kaffekopp pr. måned

Document

Gi et bidrag med Vipps

Vipps-nummer:

921 44 050

Eller hvorfor ikke tegne et abonnement for å støtte oss.
Det koster mindre enn en kaffekopp pr. måned

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Arkiv
Kategorier

Fra samme forfatter: