Det finnes ingen klimakrise!
Magasin om klima, energi og politikk!
Morten Jødal

DEN MENINGSLØSE SATSINGEN PÅ ELBILER

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en DonasjonMedlemskap eller Vipps til 921 44 050 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Globalt subsidieres nå gjennomsnitts-elbilen med 94 000 kroner. Hvor fornuftig er dette? Elbiler beskrives som utslippsfrie. Vi må imidlertid regne livsløpsstudier, fra vugge til grav. Mange har regnet på dette, og én av de mest pålitelige er Det internasjonale energibyrået (IEA). De forteller at en gjennomsnittlig bensinbil gjennom sin livssyklus slipper ut 34 tonn CO2. Elbilen slipper ut 26 tonn. Spart er 8 tonn.

I det internasjonale kvotesystemet for kjøp og salg av klimakvoter, kan disse åtte tonnene kjøpes for 450 kroner. Klimaeffekten skal være den samme. Hvorfor sløser vi da bort 93 550 kroner? Så langt har vi 5 millioner elbiler på kloden. Det har tatt oss flere tiår, og kostet skattebetalerne hundrevis av milliarder av kroner.

Om vi skulle klare politikernes hårete mål om 130 millioner elbiler i år 2030, vil det innebære enorme kostnader. Og klimaeffekten vil være nesten null. Disse 130 millionene elbiler vil kutte 0,4 prosent av de globale utslippene om ti år. Det forandrer ikke en tusende dels grad av klodens temperatur.

Les også:  Fakta360.no ble invitert til NRK Debatten hos Fredrik Solvang

Det handler altså om feel-good. Absolutt ikke om do-good. Klimapolitikk er symbolpolitikk.

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Eller Vipps til 921 44 050?

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Eller Vipps til 921 44 050?

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost: