Det finnes ingen klimakrise!
Magasin om klima, energi og politikk!
Einar R. Bordewich

Sjokkerende meningsmåling om klima

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en DonasjonMedlemskap eller Vipps til 921 44 050 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

I en artikkel som Nettavisen har om at «Isbjørnen kan være utryddet innen 2100» – hvor de i tradisjonell propagandastil refererer til en fersk studie – har de samtidig en meningsmåling om klima.

Nesten 50.000 personer

Nå vet vi ingen ting om demografien til Nettavisens lesere slik som alder, kjønn, bosted osv. men det er tross alt nesten 50.000 personer som har avlagt sin stemme.

Artikkelen forteller i sedvanlig alarmistisk stil i klimasaker om at isbjørnene er truet av den varmere verden og kan dø ut eller bli svært truet innen 80 år. Klimaendringene i Arktis er så forferdelige der fordi de skjer tross alt dobbelt så raskt som på resten av planeten – påstår Nettavisen.

Spådommer fra datamodeller igjen og igjen.

Artikkelen fortsetter med å referere til scenarier på 3,3 grader og datamodeller. Samtidig lanserer de påstanden om at økningen har vært på 1 grad og at dette har ført til hetebølger, tørker og mer ekstremvær. Helt uten referanser og stikk i strid med klima-utviklingen i Norge. Vi ligger nesten i Arktis så noe samsvar burde man kanskje finne?

Les også:  Klimarealister er nåtidens intellektuelle elite!

Igjen er det altså datamodeller som er stjernen i alle spådommene og de ramser opp en rekke kroppsvekter på hannbjørner og energinivåer så det hele skal virke meget «vitenskapelig»

Men så kommer rosinen i pølsen. Midt i artikkelen er de dristige nok til å spørre publikum om sin mening om klimaendringer. Jeg vil anta de er lite fornøyde med svarene. De spør publikummet sitt rett ut «Er du opptatt av konsekvensene av klimaendringer?«

61% er lite eller ikke interessert i klima-konsekvenser

Det må være ganske nedslående for tidligere og sittende klima-alarmistiske regjeringer, som har brukt milliarder på propaganda for sin klima-svindel, å få en så formidabel motstand mot seg. Dette viser kun en -1- ting: Folk tror ikke på klima-svindelen fra regjeringen.

Dette viser kun en -1- ting: Folk tror ikke på klima-svindelen fra regjeringen.

Selve artikkelen til Nettavisen finner du her.

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Eller Vipps til 921 44 050?

8 kommentarer

   1. Gratulerer, dette er kanskje det mest latterlige innlegget jeg har lest denne uken. Du skrivet at undersøkelsen «viser kun en -1- ting: Folk tror ikke på klima-svindelen fra regjeringen.»

    Flertallet i undersøkelsen ER opptatt av konsekvensene av klimaendringene. Et klart flertall også. Hele 63% av de nesten 50 000 som har deltatt er opptatt av konsekvensene. Noen i liten grad ja, men nok opptatt av konsekvensene til at de har trykket på «litt». Dessverre for deg er nok ikke respondentene i denne undersøkelsen ikke representativt for den norske befolkning.

    Norstat gjennomførte i 2019 en undersøkelse hvor de faktisk spurte et representativt utvalg for den norske befolkningen. Resultatet var at 70 prosent svarte «ja», 10 prosent «nei», 17 prosent «kanskje» og 3 prosent «vet ikke» på spørsmål om de tror på menneskeskapte klimaendringer.

    Å ikke tro på menneskeskapte klimaendringer i 2020 er absurd. Heldigvis, for oss unge ihvertfall, er det den eldre garde som har minst tro på at klimaendringene er menneskeskapte. Mange eldre, uten noe form for utdanning, med mye fritid er ofte de som brøler høyest i media og skaper et fullstendig feil bilde av hvordan landets holdninger egentlig er. Godt er det for vår fremtid at den eldre garde, som ofte baserer seg på Facebook-innlegg og blogger, sakte men sikkert blir byttet ut med unge mennesker som har tillit til forskning.

    1. Til Ellioth S.
     Det er klart at menneskelig aktivitet påvirker klimaet. Det jeg ikke vil være med på er at menneskelig aktivitet vil forårsake en global klimakrise en gang inn i fremtiden. Ellers er jeg helt enig i at menneskene sannsynligvis påvirker klimaet på flere måter:
     * Det er menneskeskapte årsaker til at det vanligvis er varmere i byers sentrum enn i omlandet rundt.
     * Europa var en gang dekket av skog. Mennesket hogg ned skogen og dyrket opp jorda, jeg tror det har påvirket klimaet noe, men ikke katastrofalt mye.
     * Vi har blitt over 5 milliarder flere mennesker i løpet av de siste 100 år. Følgelig vil menneskeheten som helhet forbruke mer ressurser og slippe ut mer CO2 og det tror jeg påvirker klimaet noe, men ikke katastrofalt mye.

     Og det finnes sikkert mange flere eksempler på at mennesket påvirker klimaet. Men jeg tror ikke det finnes noen eksempler på at mennesket påvirker klimaet katastrofalt mye.

    2. Til Ellioth S.
     Du skriver: «den eldre garde, som ofte baserer seg på Facebook-innlegg og blogger, … unge mennesker som har tillit til forskning.» Denne setningen tror jeg ærlig talt ikke har støtte i forskningen. I følge de aller fleste undersøkelser er det de unge som er mest aktive på Facebook og andre nettbaserte medier. De eldre er mer vant med å hente sin kunnskap fra papirbaserte kilder. Og papirbaserte kilder er kilder med stoff du ofte må tenke litt over for å sette deg inn i. Et lite sitat fra tidligere forlagssjef i Ascheougs William Nygaard: «Vår tid er tiden for den lange tankes fravær.» Tror du det er de eldre eller de yngre han mener mangler «den lange tanke».

     Og for å teste deg litt skal jeg nå fortelle deg noen fakta om klimaet:

     Klima kan sies å være en kombinasjon av forholdene i havet og i atmosfæren. Både hav og atmosfære er turbulente (=preget av irregulære bevegelser) systemer og de reagerer på og med hverandre.

     Både hav og atmosfære befinner seg på en roterende planet som beveger seg usymmetrisk gjennom rommet (https://forskning.no/kronikk-geofag-klima/kronikk-jorda-er-spinnvill/1179964) og blir varmet opp av ikke-konstant varme fra sola.

     Havstrømmer og -bevegelser påvirkes og styres av:
     * Krefter som varierer på tidsskalaer fra månefaser til titalls år.
     * Vind
     * Miks av kaldt og varmt vann (der kaldt og/eller saltholdig vann synker ned)
     * Undersjøiske vulkanutbrudd og andre følger av tektonisk aktivitet

     Vind påvirkes ikke bare av havet. Vind påvirkes også av en veldig «humpete» og irregulær jordoverflate. Når vind passerer et fjellområde blir luftstrømmen kraftig forstyrret.

     I tillegg vil ulike mengder vanndamp (fuktighet) i atmosfæren påvirke klimaet på ulike måter.

     Osv. Klimaet er et utrolig sammensatt system som påvirkes av en mengde faktorer som vi har meget mangelfull innsikt i.

     Har du tenkt på klimaet på denne mpten for Ellioth S.

    3. Tør jeg spørre hvilken forskning som har overbevist deg om nenneskeskapte klimaedringer. Direkte referanser takk.

     1. Er Nasa en god nok kilde for deg, eller er du en av de som også tror at jorda er flat? Jeg blir ikke overrasket. 97% av alle verdens klimaforskere mener at klimaendringene er menneskeskapte. At det da i dag likevel finnes slike som deg, som jeg antar har hverken høyere utdanning eller mye kunnskap om klimaendringer, sitter der og mener at du vet bedre enn nesten alle verdens forskere, er nesten bare komisk. Lykke til i livet.

      https://climate.nasa.gov/evidence/

      https://climate.nasa.gov/scientific-consensus/

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Eller Vipps til 921 44 050?

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost: