Magasin om klima, energi og politikk!

Fredrik Solvang mente FN sin sammensetning er en konspirasjonsteori

Støtt vårt arbeid mot propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en DonasjonAbonnement eller Vipps til 921 44 050 – Din hjelp nytter!

Når Demokratenes leder Torgny Lars Bakken stilte til Debatten hos Fredrik Solvang hos NRK, i forbindelse med Russisk påvirkning på Nei til EØS, så tok han til ordet for en annen type påvirkning som er langt mer reell og aktuell.

Det var på Debattens program torsdag den 3.11.22 at tema var den siste rapporten fra FFI om «Scenarioer for uønsket påvirkning i forbindelse med norske valg«. Denne debatten har satt fyr på EØS debatten i Norge spesielt etter at Senterpartiets statsråd ikke ville høre på FFI og nektet å offentliggjøre rapporten.

Bakgrunnen var at EØS motstandere og Nei til EU ble stemplet som sårbare eller lett påvirkelige av Russisk infiltrasjon, samt at utmelding av EØS skulle oppfattes som et samfunnsomveltende og kritisk for Norge og er noe som en fiendtlig stat ønsker å oppnå.

FFI har på mange måter stemplet alle EØS motstandere som et samfunnsproblem dersom de skulle få flertall og viljen sin igjennom, uansett om det er med eller uten Russisk hjelp.

Det var i denne settingen at Torgny påpekte at den farligste og største påvirkningen kommer fra de internasjonale organer med makthaverne vi aldri valgte. Fredrik repliserte raskt «Hva prater du om nå?«

Torgny svarer med sin vanlige rolige beherskede fremtoning «Da prater vi om FN og WEF og våre sentrale politikers bindinger til disse organisasjonene og hvordan de påvirker norsk politikk» (World Economic Forum)

FNs sammensetning som en konspirasjonsteori

Fredrik informerte at Demokratene ville ha Norge ut av EØS men lurte på om hvorfor de ville ha Norge ut av FN også, en organisasjon som de fleste stort sett oppfatter som noe positivt i følge Fredrik. Han påpekte så at Demokratene mener der er en konflikt mellom FNs bærekraftsmål og Norske interesser.

Her repliserte Torgny med å informere om de store blokkene i FN som domineres av Sosialist Internasjonalen og Organisation of Islamic States som samarbeider for å skape politisk dominans og således påvirker Norsk politikk.

Her avbryter Fredrik og sier at «Mange mener det du presenterer nå er en konspirasjonsteori«

Torgny avslutter med å opplyse Fredrik om at dette kan jo folk sjekke selv og se hvordan de 193 medlemslandene med en stemme hver faktisk stemmer i ulike situasjoner.

Fakta360 finner det merkelig at NRK med Fredrik Solvang mener at sammensetningen og medlemslandenes stemmerett i FN er konspiratorisk.

Du kan se hele Debatten her. Torgny kommer på fra 24:25 i innslaget.

Document

Støtt vårt arbeid mot propaganda!

Vipps-nummer:

921 44 050

Eller gi et fast månedlig bidrag med et abonnement?

Document

Støtt vårt arbeid mot propaganda!

Vipps-nummer:

921 44 050

Eller gi et fast månedlig bidrag med et abonnement?

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost: