Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Picture of Einar R. Bordewich

Operasjon Trident: Ca. 1 million Ukrainske soldater forbereder seg på å slå ut Russerne

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Man kan mene mye om storpolitikken mellom EU, USA og NATO på den ene siden og Russland på den andre. Ukraina er utvilsom blitt offer for både stormannsgalskap, kapitalistisk korrupsjon, vestlig dekadens, imperialistisk hybris og historisk maktspill om ressurser.

For den enkelte soldat og motstandsmann i Ukraina betyr denne storpolitikken fint lite. De fleste Ukrainere har vært underlagt Russland tidligere og vet med gruoppvekkende detaljert innsikt hva det innebærer.

Innledende faser

Tidlig i krigen under Russlands invasjon var det svært få eller ingen vestlige ledere som brydde seg nevneverdig stort da de trodde Ukraina ville falle for Russland innen 1-2 uker. Noen antok sågar bare dager.

Ukrainerne hadde forstått noe som vesten ikke kunne begripe. Etter at Russland hadde tatt Krim-halvøyen i 2014 uten at verdenssamfunnet (Obama) reagerte så luktet Ukraina lunten, da de kjenner lusa på gangen som vi sier.

USA og Biden’s korrupsjon

Visepresident Joe Biden og sønnen Hunter utnyttet situasjonen til det ytterste med all uroen og mesket seg stort i det korrupte Ukraina og fikk sparket sjefsetterforsker Viktor Shokin i 2016 fra å forsøke å rydde opp i Biden’s grumsete «forretninger», ved å holde igjen bistand fra USA. (PS! Video i lenker sier feilaktig 2006).

Det var Viktor Shokin som etterforsket bla. oljeselskapet Burisma som Hunter Biden nå plutselig var blitt høytstående styremedlem i uten den ringeste kompetanse annet enn å være sønnen til Joe. Han mottok klekkelige honorarer derfra for å være brekkstang for Ukrainske og Russiske oligarker på grunn av de nylig oppdagede enorme oljeforekomstene i Ukraina.

Disse ville USA selvsagt ha tak i via sin helt spesielle form for statsdrevet kapitalisme som de kaller utenrikspolitikk. Her inngår slekt og venner innen både finans og industri hvor politikerne baner veien for internasjonale avtaler og blir deretter lønnet gjennom bidrag og donasjoner når «businessen» kommer i gang.

Gjett hvor disse oljeforekomstene befinner seg? Hvis du gjettet sør- og øst Ukraine med regionene Luhansk, Donetsk og Krim så har du forstått «gamet».

Bjørnen som ville stjele honning

Man kan forestille seg selv dersom Russland kom inn over Norsk sokkel og gjennom en «spesialoperasjon» og beslagla store deler av vår 200-mils nautiske sone med alle våre oljeressurser. I all praktisk henseende var det nettopp det Russland gjorde. De invaderte og stjeler Ukrainas honning.

Det Ukrainske folket skjønte lenge at Russland ikke ville stoppe med Krim i 2014 og forberedte seg deretter. De hadde ved starten av invasjonen kun 246.000 aktive militære og dette trodde Russerne var lett overkommelige tall.

Bjørnen får sitt første stikk på nesen

Men de hadde til gjengjeld forberedt seg godt og bygget sterke forsvarslinjer rundt Kiev og mange andre viktige byer. Disse var mentalt forberedt på å forsvare sitt hjemland, sine barn og familie og aldri igjen bli kuet og herjet med av den Russiske bjørnen.

Deres tanker og mentale tilstand er langt vekk fra den «intellektuelle» diskusjon i vestlige media. For dem gjelder det å få drept eller jaget vekk den invaderende bjørnen som stjeler og tramper alt flatt.

Sammen med nylig dannede geriljagrupper, para-militære, partisaner-grupper og til og med sivile som laget molotov-coctails klarte de å slå tilbake og stanse den første bølgen av den Russiske invasjonen.

Forsvaret bygges opp

Dette første tilbakeslaget overrasket mange i vesten og når Volodymyr Zelenskyj uttalte de berømte ordene «Jeg trenger ikke skyss ut herfra, men våpen for å forsvare landet vårt» – etter å ha avslått USA sin evakueringsplan – ga dette en gjenklang av emosjoner hos vestens ledere og presse.

På kort tid etter innledende fase hvor Russland hadde initiativet og momentum, spesielt i sør-øst, har Ukraina trent og bygget opp en hær på nærmere 1 million soldater. Hovedsakelig sivile som gikk inn som vernepliktige, men også mange både halv-militære og sivile geriljagrupper begynte å gnage på den Russiske invasjonsstyrken.

David mot Goliat

Zelenskyj har klart det ingen trodde var mulig. Han har engasjert seg helt ned på individnivå i mange divisjoner og fremstår for Ukrainere som en helt. Dette i rake motsetning til Putin og den Russiske doktrinen som regelrett «driter i» den enkelte soldat. Zelenskyj har skapt den nødvendige patriotisme og moralske styrke som et forsvar av landet trengte. Han er på mange måter blitt vår moderne tids David mot Goliat.

Den enkelte soldat eller rettere sagt sivile mann hadde to valg. Rømme landet eller bli for å kjempe. De aller fleste valgte i stort monn å kjempe mot den Russiske invasjonen, inkludert russere som hadde bodd lenge i Ukraina og kjent på den gryende friheten uten den klamme hånden fra den Russiske bjørnens doktrine.

Mange solgte både sine klær og datautstyr for å kjøpe seg våpen til forsvar. De dannet utallige gerilja grupper over hele landet og ble etter hvert stadig bedre organisert med kommunikasjon og sentral ledelse

Bjørnen får en alvorlig flenge i huden

Med en stadig bedre kommunikasjon og organisering på de ulike hel- og halvmilitære gruppene, samt leveranser av våpen fra vesten, kunne Ukraina lansere sin første store offensiv og slå tilbake den Russiske aggressoren i Kyiv, Sumy, Kharkiv og Kupiansk områdene.

Kherson området var offisielt utpekt som hovedmålet for de Ukrainske styrkene, men takket være en effektiv desinformasjonskampanje trodde også Russerne på den historien og ledet store styrker dit. I stedet kom støtet i nord-øst hvor russerne ikke hadde greid å forsterke og befeste sine posisjoner.

Har offensiven nå stanset opp?

I forhold til tidligere tempo på gjenerobringen av okkupert land kan det nå virke som offensiven har stanset opp. Det er mange grunner til det, og en av dem er nok både behoved for å forsterke sine nye posisjoner og sikre dem mot kontraangrep, men også det faktum at høsten eller gjørmesesongen er kommet.

Å angripe i gjørme er ingen smart ide så da er det bedre å bruke tiden på styrking av forsyninger og øke geriljataktikken og spionasjen med lette og bevegelige små tropper. Nylig så vi en demonstrasjon av dette når Russiske krigsskip ble angrepet med havgående droner i Sevostopol.

Vi ser og vil se i kommende tiden før frosten setter inn stadige gerilja-angrep på russiske styrker, våpenlager, kommandoposter og andre militære installasjoner. Samtidig har Russland gått over til terrorbombing av sivil infrastruktur som dammer og elektriske kraftstasjoner.

Den neste store offensiven

Russland har nå stanset sin delvis mislykkede verving av ny kanonføde med ca 150000 menn, mens Ukraina nå har ca. 1 million menn kampklar. Ukraina har som definitivt endelig må å kaste Russland ut av både Krim og alle de okkuperte øst-regionene.

Flere rapporter at det nå har stilnet helt av med informasjon fra den Ukrainske offisielle militære fronten, slik det gjorde rett før forrige offensiv også, noe som får spekulasjonene til å antyde at det er rett før en ny stor offensiv igangsettes.

Jeg tror det i så fall ikke kommer til å skje mye før kulden har satt inn og bakken er frosset hard nok til at den tåler tyngre kjøretøy. Det rapporteres at de russiske troppene har svært dårlig personlig utstyr og mange mangler helt elementær vinterbekledning.

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag nettsider med fungerende batterier i kalkulatoren:

Følg oss på X og YouTube