Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Picture of Einar R. Bordewich

Ukraina: Olje og gass, penger, makt, sex og party

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Den som tror at USA/EU er veldig opptatt av frihet, demokrati og det Ukrainske folk sine rettigheter er kanskje like naive som de som tror at Russland ønsker å beskytte sine Russiske minoriteter mot nazister i Krim- og Donbas regionen.

Hele konflikten i Ukraina dreier seg om en ting: Penger og makt! Enorme olje og gassfelt er oppdaget i Ukraina i Donbas-, Krim- og den vestlige regionen. Gassmengdene estimeres til å være den 2. største i verden kun overgått av Norge sine funn. Uten disse funnene ville Ukraina ha vært like uinteressant for dem som Vatikanstaten.

Men hvorfor invaderte Russland Georgia i 2008? Svaret er selvsagt også der oljen. Georgia er den eneste ruten hvor de kunne bygge en olje og gassledning fra de enorme reservene i Aserbajdsjan med tilgang til havet og Europa.

Kontrollen av denne oljeledningen i Georgia gjorde plutselig landet svært interessant for NATO som selvsagt begynte å skulle innlemme også Georgia tidlig på 2000-tallet. Hensikten var åpenbar og har ingenting med omsorg for folket der, slik det ofte presenteres i media.

Oljeledningen gjennom Georgia.

De ville holde Russland blokkert for all fremtid og sikre kontroll over oljeledningen fra de enorme gass og olje-rikdommene i Aserbajdsjan, og samtidig gjøre seg mindre avhengig av Russiske leveranser. Den som tror USA/EU var veldig opptatt av demokratiet og folkets rettigheter i Georgia har dessverre ikke forstått spillet.

Man må også spørre seg hvorfor de ikke gikk til Tyrkiske havner i Svartehavet rett ved Georgia, men gikk i steden hele veien ned til Ceyhan i Middelhavet? Svaret ligger nok i frykten for Russisk innblanding eller muligheten for blokkering i Svartehavet som Russland også har tilgang til. Siden Tyrkia også er et NATO land ble dette alternativet ansett som det tryggeste.

Russland luktet lunten og invaderte Georgia i 2008 og tok kontrollen i landet før NATO og EU gjorde det. Så du skjønner dette er ikke første gangen NATO har forsøkt seg i regionen der nede med sin imperialisme og hunger etter prosjekter, kontroll og energi.

Hunter Biden og Laptop from Hell

En stor del av strategien til USA når det gjelder olje og gass er å få plassert sine marionetter enten i regjering eller egne folk dypt inne i oljeselskapene slik som Hunter Biden i Burisma. Han er nok bare en av mange slike men han greide å få offentlighetens lys på seg gjennom hans utagerende livsstil med penger, party, sex og narkotika.

Politikere og forretningsfolk fra både Russland, Ukraina, Kina, Irak og mange flere betale millioner av dollar hver til Hunter (Biden familien), bare for å bli introdusert til «The Big Guy» som da var visepresident.

USA sin utenrikspolitikk er i likhet med Russland sin utenrikspolitikk i realiteten som «CEO» for oljeselskaper og leverandører til oljeindustrien, men med makt til å krige for tilgang til ressursene. Sånn sett er alle landene blitt fascistiske i måten de opererer på. Både EU, USA og Russland, samt resten av verden, går konkurs om tilgangen til energien stanser, og dette vet de.

De enorme oljefeltene i Krim- og Donbas

I et land som Ukraina hvor korrupsjonen er en del av systemet og en av verdens største olje og gassreserver befinner seg nettopp i Krim- og Donbas regionen, så er det relativt enkelt for skruppuløse politikere som Biden til å utnytte situasjonen.

Det militærindustrielle kompleks og olje-industrien er dypt involvert på alle nivåer for å får sin del av kaken.

Man forstår også nå hvorfor Russland og Putin er så opptatt av å kalle dette en spesialoperasjon og ikke en krig. Invasjonen i nord mot bla Kiev var kun får å låse fast de Ukrainske styrkene der mens han bygget opp og forsterket seg kraftig i sør på Krim og øst i Donbas. Der er de største feltene han vil sikre seg. Så enkelt, så logisk og så kynisk er spillet.

Putin sin krigsmaskin vil gnage i stykker det Ukrainske forsvaret sakte men sikkert inntil de har sikret nevnte regioner. Det er ingen grunn til å tro at Russland vil gå videre i landet for det har ingen reelle verdier der, bortsett fra å holde det fritt for atomvåpen fra NATO.

Trump var en gigantisk trussel

Med dette bakteppet forstår man at Trump ble en enorm trussel for hele det krigs- og oljeindustrielle kompleks og dyp-staten som hadde etablert seg også i Ukraina. De stevnet han for riksrett første gang når han bare nevnte at presidenten i Ukraina burde sjekke korrupsjonen i Burisma. Biden hadde tidlige som visepresident fått sparket hovedetterforskeren mot Burisma, Viktor Shokin, ved å holde igjen milliarder av dollar i «bistand». Riksretten var basert på – av alle ting – at et slikt utsagn var å be en utenlandsk stat om å påvirke USA-valget i 2020???

Når riksrett ikke lyktes så konstruerte de det såkalte Steele dossier og kjørte enorme kampanjer med Russia collusion. Nok en gang stevnet de han for riksrett og tapte. Alt er nå avslørt som fabrikkert og betalt av Clinton familien. Eneste utvei var da at de rigget og stjal hele valget i 2020 og fikk innsatt sin demente nikkedukke, Joe Biden, som knapt klarer å lese korrekt fra teleprompteren!

Denne artikkelen er basert på inntrykkene og analysene hovedsakelig fra de vedlagte videoer nedenfor.

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag nettsider med fungerende batterier i kalkulatoren:

Følg oss på X og YouTube