Det finnes ingen klimakrise!
Magasin om klima, energi og politikk!
Einar R. Bordewich

Over 19000 undersjøiske vulkaner oppdaget som spyr ut CO2

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en DonasjonMedlemskap eller Vipps til 921 44 050 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Etter at en av USA sine atomubåter i 2005 kolliderte med en ukjent undersjøisk vulkan i toppfart og drepte ett besetningsmedlem og skadet resten, fikk Scripps Institution of Oceanography sikret seg bevilgninger for å lete etter undersjøiske vulkaner.

I dag er det kun ca. 1/4 del av havet kartlagt og det er derfor umulig å hvite hvor mange undersjøiske vulkaner som finnes. Med presise data fra satellittmålinger som registrerer endret gravitasjonsfelt rundt undersjøiske fjelltopper har de tidligere kartlagt 24000 og nå nylig er det oppdaget 19000 nye undersjøiske vulkaner/fjell. De aller fleste, over 27000 er ikke kartlagt med sonar, og eksisterer derfor ikke på noen undersjøiske kart.

Vulkanenes størrelse og distribusjon forteller om platetektonikk og magmabevegelser. Vulkanene er oaser for marin liv og er kilder til en enorm mengde varme og CO2. De påvirker også de globale havstrømmene.

Hvordan disse vulkaner påvirker CO2 utslipp, energibalansen og klima er helt ukjent for forskerne. Prøver viser at mange inneholder store mengder sjeldne mineraler og metaller og kan være svært lukrative for gruveselskaper.

Hele artikkelen kan leses her.

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Eller Vipps til 921 44 050?

Vi skal kjøpe annonseplass på Facebook og X/Twitter for å spre informasjon fra Fakta360. Klikk her for å komme til Spleisen!

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Eller Vipps til 921 44 050?

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag med fungerende batterier i kalkulatoren fra hele verden:

Ta aksjon for klimakampen!

Vi skal kjøpe annonseplass på Facebook og X/Twitter for å spre informasjon fra Fakta360. Klikk her for å komme til Spleisen!