Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Picture of Einar R. Bordewich

Fakta 29: Å vende tilbake til temperaturen før den industrielle revolusjon vil føre til sult og død

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Tidlig under klimahysterikernes kampanje var fokuset nesten utelukkende rettet mot et varmere klima: hetebølger, tørke, stigende havnivå, og liknende. Midt på 2000-tallet, da de oppdaget at global oppvarming på et mystisk vis hadde stoppet opp eller tatt en pause, dukket det opp en ny gruppe klimanisser, som tryllet fram ordet klimaendring.

Heretter kunne alt som var litt uvanlig eller skadelig demoniseres, og knyttes til våre syndige utslipp. Du verden som de har lykkes!

Været har løpt løpsk

Regn av nesten bibelske proporsjoner, hetebølger som ikke slutter, tornadoer som treffer med brutal styrke – det har vært en endring i været i det siste. Hva skjer?

– National Geographic, 2011

Og du og du. Himmelen faller. Jeg må løpe og fortelle løven om det.

– Lille kylling

En hel skog av klimamyter har blitt plantet for å vise at mennesket ikke bare endrer klimaet, men at disse endringene ødelegger hele planeten, og våre egne livsbetingelser. Antatte klimakatastrofer knyttet til menneskets handlinger males ut, fra skogbranner til spredningen av giftig eføy.

Alle påstandene har ett mål: Å spre frykt, slik at vi skal ønske alle mulige radikale og ekstremt kostbare tiltak velkommen.

Det ser utvilsomt ut til at mer ekstreme hendelser finner sted. Med hjelp fra nyheter 24 timer i døgnet, Twitter, Google og mobiltelefonmeldinger, druknes vi i værhendelser som tidligere utelukkende kunne leses i svært lokale aviser. Nå vil en orkan som velter i land i Vadsø bli slått opp over hele kloden, og ikke bare i avisen Finnmarken.

Man kan vel ikke klandre mediene for å slå opp nyheter, ettersom mange av disse hendelsene representerer journalistiske scoop. Flammer som slikker oppover trestammene, og folk som rømmer ut av hus når garasjen brenner, er langt bedre TV enn mildt vårregn i mai.

Selv om mange som leser denne boken har et skeptisk syn på menneskets rolle i klimaendringene, tenker dere nok at klimahendelsene øker i antall og intensitet. Hvorfor skulle dere ikke det? Det rapporteres absolutt hele tiden at ekstremt vær skal ha blitt langt mer vanlig, sammen med spådommer om at det kommer til å bli verre i framtiden. Mye verre.

De kommende kapitlene skal belyse mange av disse klimamytene, som er helt annerledes framstilt i mediene. Ja, kanskje divergerer min framstilling også med dine egne oppfatninger. Jeg skal starte med den aller vanligste påstanden, nemlig konsensus om klimaendringer. Deretter blir det et dypdykk om de utallige mytene om klimaundergangen.

Du kommer til å oppdage at verden på ingen måte heller i retning av undergang, som skyldes vårt forbruk – men snarere det motsatte. Menneskeheten og vår planet blomster frodig, ikke på tross av stigende temperaturer og økte mengder CO2, snarere nettopp på grunn av begge deler.

Jorden blir for tiden grønnere, og opplever samtidig færre ekstremværhendelser. Forlenget vekstsesong, mer fuktighet i jordsmonnet og mer karbondioksid gir økte avlinger. Med disse forbedringene er vi i stand til å skaffe mat til en stadig voksende global befolkning.

Nyt denne store og ubehagelige sannheten, og sov godt. Verden slik du kjenner den, er ikke i ferd med å gå under på grunn av deg eller meg.

Apokalypse? Nei!

Les også: 60 ubehagelige fakta om CO2 og klima

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag med fungerende batterier i kalkulatoren fra hele verden:

Følg oss på X og YouTube