Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Picture of Einar R. Bordewich

The Whale – en ny internasjonal attraksjon på Andenes, Vesterålen

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Min hjemplass Andenes i Vesterålen har fått på plass finansieringen for en turistattraksjon i verdensklasse kalt «The Whale». Andenes er fra før berømt internasjonalt for sitt hvalsenter og turisme som frakter 1000-vis av turister hvert eneste år ut på havet for å se på hvalen.

Siden tidenes morgen har hval vært en viktig del av norsk kystkultur og for menneskene langs kysten. Hvalene fascinerer, inspirerer og har vært opphav til både myter og “matauk”. Med The Whale vil vi ta den nasjonale oppgaven med å videreføre Norges sterke historie knyttet til bærekraftig forvaltning av økosystemene i havet.

Den 6. september 2023 kom nyheten om at staten bevilger 74 millioner kroner til The Whale. Nyheten ble presentert av Fiskeri- og Havbruksminister Bjørnar Skjæran i en pressekonferanse på Andenes. Med finansiering på plass, begynner nå arbeidet med realiseringen av denne enestående attraksjon.

Forventet åpning er første halvdel av 2026.

Vår visjon er «The Whale skal skape verdens mest betydningsfulle møte mellom mennesker og hval.»

Misjonen eller hensikten med The Whale er «Gjennom storslåtte opplevelser, nye perspektiver og nære møter skal vi vise hvalen, vekke menneskene og vokte havet.»

Om stedet Andøya

Andøy i Vesterålen er et av de beste steder i verden for å oppleve hval. Det er det stedet i Europa hvor dyphavet er nærmest land. Kun 10 km fra kysten stuper kontinentalsokkelen bratt ned i dypet og det kalde og næringsrike vannet veller opp. Den undersjøiske canyon Bleiksdjupet strekker seg inn mot Andøya og bidrar til å skape perfekte forutsetninger for et usedvanlig rikt og unikt dyreliv.

Om opplevelsen

he Whale er ikke et tradisjonelt naturhistorisk museum, et konvensjonelt kunstmuseum eller et vanlig natursenter. Det er heller ikke en forskningsinstitusjon eller et kunnskapssenter, men det kombinerer det beste fra slike steder og fusjonerer det til noe nytt. The Whale er en unik attraksjon og en spennende læringsarena for barn, unge og voksne. Et sted som kombinerer det beste fra vitenskapen og kunstens verden. Samtidig som det skal være rom for både opplevelse, refleksjon, ny kunnskap og gammel visdom.

Om bygget

The Whale skal bli et signalbygg i fjæresteinene på vestsiden av Andenes, med Andenes fyr som nærmeste nabo og i umiddelbar nærhet til sentrum. Panoramautsikten mot storhavet er spektakulær. Bygget som er tegnet av Dorte Mandrup, København, er formet som en hval og den helt spesielle arkitekturen har allerede fått massiv internasjonal oppmerksomhet. Rundt bygget og på en holme som knyttes til bygget med en bro, starter opplevelsen gjennom ulike installasjoner og uttrykk.

Nok prat, la oss se nye det fantastiske bygget og plassen

Les mer om prosjektet på deres hjemmeside The Whale

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag med fungerende batterier i kalkulatoren fra hele verden:

Følg oss på X og YouTube