Det finnes ingen klimakrise!
Magasin om klima, energi og politikk!
Einar R. Bordewich

COP28 presidenten: Der finnes ikke vitenskapelig bevis bak kravet om utfasing av fossile energier

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en DonasjonMedlemskap eller Vipps til 921 44 050 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Det var presidenten for klimatoppmøtet COP28, sultanen Al Jaber, som slapp denne bomben på et intervju like før COP28 møtet: «Der finnes ikke vitenskap som støtter kravet om å fase ut fossile energier.» Han forteller videre at å fase ut disse energiene vil forhindre bærekraftig utvikling og lede menneskeheten «tilbake til hulene».

Denne uttalelsen har selvsagt satt sinnene i kok på COP28 møtet og Antonio Guterres finner uttalelsen «utrolig bekymringsfullt» og mener det er på grensen til «klimafornektelse«. Siden han både er leder for COP28 og styreleder i United Arab Emirates statlige oljeselskap, Adnoc, har de selvsagt nå angrepet han for å ha en alvorlig interessekonflikt. Det er også over påfallende pussig hvorfor de ikke så denne interessekonflikten før nå?

Det var under et intervju på et She Changes Climate event den 21. november før COP28 møtet, at den kvinnelige intervjueren Robinson sa til Al Jaber: «Vi er i en absolutt krise som skader kvinner og barn mer enn alle andre… og det er fordi vi ennå ikke har forpliktet oss til å fase ut alle fossile energier. Det er den eneste beslutningen COP28 kan ta, og siden du er styreleder i Adnoc, så kan du faktisk ta en slik beslutning med større troverdighet»

Se der ja. Der fikk vi svaret på hvorfor de ville ha Al Jaber som president for COP23. Hvor flott, prestigetungt og troverdig ville det ikke være om de fikk en olje-produsent til å fatte beslutningen om å fase ut oljen. Det er slik disse hyklerne tenker. Fasade og spill for galleriet er alt for dem. Hva er vel mer troverdig og tungtveiende enn å dytte en styreleder for United Arab Emirates statlige oljeselskap framfor seg som gallionsfigur. Derfor ble de nok sjokkert inn til beinmargen når han svarte noe totalt annet enn hva de hadde forventet.

Al Jaber svarte: «Jeg aksepterte å komme til dette møtet for å ha en realistisk og voksen debatt. Jeg er på ingen måte villig til å ha en alarmistisk debatt. Det finnes ingen vitenskapelige bevis, eller scenario, som sier at å fase ut fossile energier vil gi oss 1,5 graders målet.»

Andre reaksjoner på hans uttalelse har vært langt sterkere og de kaller det for å sette Al Jaber til å lede COP28 er som å sette grev Drakula til å passe på blodbanken. De kaller det en farse, en løgner og selvsagt nå har han plutselig null troverdighet siden han er dypt involvert i olje-industrien.

Kilde: The Guardian

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Eller Vipps til 921 44 050?

Vi skal kjøpe annonseplass på Facebook og X/Twitter for å spre informasjon fra Fakta360. Klikk her for å komme til Spleisen!

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Eller Vipps til 921 44 050?

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag med fungerende batterier i kalkulatoren fra hele verden:

Ta aksjon for klimakampen!

Vi skal kjøpe annonseplass på Facebook og X/Twitter for å spre informasjon fra Fakta360. Klikk her for å komme til Spleisen!