Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Picture of Einar R. Bordewich

El Niño er som opium for klimaforskere

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Den 9. februar hadde Dagbladet et nytt skremmeoppslag om El Niño: «Utenfor alt vi har sett»

Av: Erik Bye – Artikkelen er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Ingressen lyder: «På toppen av menneskeskapt global oppvarming har en såkalt «super-El Niño» dyttet temperaturene til nye høyder. Nå viser nye prognoser at en La Niña snart vil overta.»

Dette er visstnok utenfor alt vi har sett før. Riktignok, de ekstreme temperaturene i havet er det bare seks år siden vi opplevde. Hva er dramatisk da? El Niño påvirker hverken temperaturen eller klima permanent. Ekspertene uttaler at en sterk El Niño snart er over og går over i en avkjølende La Niña. Snart er alt tilbake til det normale. Også den normale økningen i global temperatur på 0.015˚C pr. år blir lett observerbar. De varme års-variasjonene til El Niño er et naturlig værfenomen og etter hvert går naturen igjen sin vante gang. Dette er det som observeres, i følge Roy Spencer (UAH).

NOAAs ekstremvarsler er basert på estimater, mindre til å stole på.  De opererer med 55% sikkerhet for slutt på El Niño i juni, og 75% for slutt i august.

Bjørn Samsets 100% sikkerhet

I fjor sommer var Bjørn Samset ute og var 100% sikker på at El Niño ville komme sent i fjor høst og eventuelt i år. På det tidspunktet Samset spådde helt sikkert ikke noe El Niño, var den allerede i gang! Nå i år kan en se at den allerede har nådd toppen, og er på vei ned mot en avkjølende fase i februar! Det betyr at Samset bommet grovt med sine 100% sikre spådommer. Men CICERO som institusjon synes Samset traff ganske godt. Men, det er vel slik det er, en kan ikke ha så store forventninger til «spåkoner».

Nok en gang er det åpenbart, når klimaforskerne trekker El Niño-kortet, da skal en følge godt med. Les og lær! God avis! El Niño er som opium for klimaforskerne!

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag med fungerende batterier i kalkulatoren fra hele verden:

Følg oss på X og YouTube