Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Picture of Einar R. Bordewich

Hockey Stick – Et skoleeksempel på cherry picking og råtten forskning

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Klima-mullaen Michael Mann er vel en av de personene vi i historien vil bedømme som den ytterste nedrige personlighet som har tatt steget inn i vitenskapens kretser, og deretter besudlet akademia med sin politiske agenda, radikaliserte metoder, bedritne kollegiale oppførsel og regelrett vitenskapelige svindel. Men han er bare toppen av et isfjell av aktivister som har infisert de akademiske miljøer.

Rasmus Benestad har stillet seg side om side ved denne karikaturen av en vitenskapsmann og vil som en konsekvens nødvendigvis gå ned sammen med han og Gavin Smith fra NASA GISS. Sistnevnte en oppnevnt løpegutt for klimamafiaens lakeier innsatt som portvokter til den forhatte GISS avdelingen til NASA. En klimapropaganda-avdeling som produserer profesjonell feilinformasjon, overdrivelser og missrepresentasjoner av data på løpende bånd.

GISS avdelingen er i likhet med Michael Mann like flinke til å voldta data med homogenisering, P-Hacking og statistiske cover-up operasjoner, for å få presentasjoner tilpasset deres politiske agenda. Gavin Smith ble til slutt sparket1 fra GISS avdelingen, på grunn av manipulering av data i kjent stil med hensikt å overdrive trusselen om klimaendringer.

Michael Mann, Gavin Smith og Rasmus Benestad er tre av de fem personene bak nettsiden RealClimate.org. Dette er altså en liten gjeng aktivister med svært innflytelsesrike posisjoner som rår over milliarder av forskningsmidler, og i stor grad manipulerer dagens klimahysteriske politikk.

Michael Mann er gjennom rettssaken avslørt som selve definisjonen på en klimahysterisk hårsår drittsekk som slenger dritt og bedriver personangrep og ærekrenkelser mot alle som er uenige, og blir hysterisk fornærmet dersom noen tar igjen eller kritiserer hans arbeid. Nesten presist slik som så mange «debattanter» på sosiale medier. Hans oppførsel minner meg sterkt om radikaliserte grønne hysterikere fra Rødt, SV og MDG. De fleste har jeg måtte blokkere på grunn av deres oppførsel. Men gjett om de blir hysteriske når du tar igjen med samme mynt.

Michael Mann har som tidligere nevnt her i annen artikkel saksøkt Mark Steyn og Rand Simberg for ærekrenkelser basert på deres uttalelser at «Hockey Stick» er svindel. Det er 12 år siden han saksøkte Steyn og dette har kostet Steyn millioner av dollar i saksomkostninger selv før rettsaken har begynt. Det har hele tiden vært Mann sin taktikk å hale ut tiden lengst mulig for å påføre Steyn mest mulig kostnader i et håp om å knekke han økonomisk. Samtidig har Mann fått alle sine kostnader dekket av et fond for klima rettsaker, og har ikke betalt en eneste krone privat.

Under denne rettsaken har det kommet frem at han selv både har drevet omfattende ærekrenkelser av andre, men også direkte ødelagt karrieren til flere andre forskere, ved å ærekrenke dem offentlig og samtidig jobbe bak kulissene ved å sende eposter til sentrale personer i viktige stillinger bla. til NASA. Spesielt er det hans utallige angrep via Twitter og ikke minst alle e-postene med regelrett bedriten kollegialt innhold om andre forskere, som har blitt avslørt i den såkalte Climategate skandalen.

På grunn av Climate Gate skandalen kom Michael Mann under etterforskning for «misconduct» det vil si, uakademisk oppførsel og brudd mot sin arbeidsgiver, Penn State University (PSU) sine regler for ansatte vitenskapsfolk. Den uavhengige komiteen som undersøkte saken var i ferd med å konkludere med å gi Michael Mann taleforbud, noe som i praksis ville avsluttet hans karriere der og da.

Men rett før komiteen la fram sine konklusjoner, sendte lederen av komiteen en kopi av deres beslutning til universitetets direktør – noe han ikke har lov til ifølge regelverket – hvorpå direktøren svarte med en liste på 10 punkter som omveltet hele saken. Bare to-tre dager senere hadde komiteen kommet til en helt ny og motsatt konklusjon om å henlegge hele saken mot Michael Mann.

Men problemet var at direktøren til Penn State University som nå dekket over Michael Mann tidligere også hadde dekket over Sandusky skandalen ved universitetet. Sandusky skandalen var at den ansatte assistenttreneren i fotball, Jerry Sandusky, i en årrekke og minst over 15 år hadde forgrepet seg på barn mens han var trener. Han ble dømt i 2012 som pedofil i 45 av totalt 52 saker.

Det var bla. dette Mark Steyn hadde påpekt og stillet spørsmålet om man kunne stole på den vitenskapelige integriteten til et universitet som dekket over pedofili-saker, og Michael Mann sin svindelkølle? PSU hadde i all praktisk henseende gjort alt hva de kunne for å dekke over skandalene, og frifinne Mann slik at de ikke skulle miste millioner av dollar i forskningsmidler.

Til tross for at Mann ikke kunne bevise økonomisk tap som følge av ærekrenkelser – noe som er forutsetningen for en slik sak – og til tross for saksøker la fram falske «beviser» som grunnlag for økonomisk tap, tapte altså Mark Steyn saken han hadde mot seg av Mann. Han ble altså dømt til å betale Mann en -1- dollar for sine økonomiske tap, og 1 million dollar i straffeerstatning. Den sistnevnte er rett og slett en straff for å forhindre at andre skal tørre å kritisere Michael Mann eller andre klimaforskere.

Så til tross for at saken ikke handler om klima, men utelukkende om ærekrenkelsen, så har juryen helt klart gjort det åpenbart at de støttet klimasaken og at dommen over hodet ikke handlet om ærekrenkelse. Dette er en tragisk tid for vitenskapen og for ytringsfriheten. Rettssystemet i USA er totalt politisk og skakkjørt.

Som man ser er de nasjonale innflytelsesrike organisasjonene og rettsvesenet infisert på toppnivå av aktivister som ikke skyr noen midler for å forfalske data, overdrive, manipulere, henge ut og sørge for at motstanderne blir kneblet og straffeforfulgt.

Kilder:

1Offisielt heter det at han trakk seg tilbake.

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag med fungerende batterier i kalkulatoren fra hele verden:

Følg oss på X og YouTube