Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Picture of Eilif Johannesen

Made in China!

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Jeg var innom en skobutikk i går for å bytte noen sko jeg fikk til jul. Jeg byttet til Adidas joggesko og tenkte at dette er vel et tysk merke. Det får våge seg – det er vel ikke noe norsk å få kjøpt likevel.

Men da jeg så på esken, oppdaget jeg at de var laget i Kina. Jeg er stort sett ganske bevisst på hva jeg kjøper, så jeg tok bare en titt i et par rom for å se hva vi har som er laget i Kina. Det er svært mye. Stort sett er Kina blitt verdens fabrikk og dermed er landet også blitt utrolig rikt. Derfor får landet store midler fra Norge som utviklingshjelp hvert år. Altså, verdens nest største økonomi, som predikeres å passere USA om få år, må jo få noen bistandsmidler fra Norge siden det er klassifisert som et u-land.

Kan det hende at Trump har et poeng? Altså at det kan være greit å produsere litt selv?

Aksepten for varer fra Kina skyldes hovedsakelig at de er så billige. Dette er vi spesielt glade for når vi ser på utviklingen i konsumprisindeksen. Men vil prisen alltid forbli lav? Er det virkelig slik at når noen får monopol, så vil dette gavne forbrukerne? Og vil vi alltid få det vi ønsker – selv om de trenger det selv?

Hele Europa bygges ned på rekordtid. Pandemien som tilfeldigvis oppsto i Wuhan, gjør også at svært mange bedrifter kan kjøpes på opphørssalg. Hvis man har mye penger, er det altså mulig å gjøre røverkjøp akkurat nå.
Norge er som et u-land og eksporterer strøm, olje, gass, fisk, aluminium og kull som råvarer og kjøper tilbake ferdigprodukter laget av/med samme råvarer.

Synes det er interessant å se at den nye finansdirektøren i Statoil (eh, Equinor heter det visst nå) omfavnes av basthjernen fordi vi skal bygge ned oljevirksomheten og iverksette et grønt skifte. Det er rimelig betenkelig.
Den som eier realkapitalen i et land, styrer landet. Vår realkapital er skog, fisk, jordbruk, vannkraft, olje og mineraler. Svære skogområder tilhørende Staten (du og jeg) ble nettopp solgt. Hvem kjøpte? Hvorfor skal dette holdes hemmelig?

Og hva med oppkjøp i USA, Afrika, Europa av alt som har med mat og råvarer å gjøre?

Men hva fant jeg med merkelappen «Made in China» eller produkter uten denne merkelappen hvor jeg vet at det er laget i Kina likevel?

Klær

Mange av klærne mine viste seg å være laget i Kina. Stort sett var de fleste klærne vi kjøpte, da vi bodde i USA, også laget i Kina. Men billig – ja prisene var utrolig lave. Der gjorde vi gode kjøp!

Jeg har tidligere kjøpt en del klær fra Italia og tenkte at jeg støttet Italiensk industri. På sett og vis gjorde jeg kanskje det, men klærne var dyre. Og de som syr, kommer med direktefly fra Wuhan til Milano.

Møbler

Svært mange møbler kommer fra Kina. I USA leide vi alt av innbo til leiligheten i San Brisas (møbler og utstyr). Alt var produsert i Kina.

Pynt, bilder, innbo

Alt det glitrende og lysende som nå henges opp overalt til jul, er laget i Kina. Men også bilderammer, hyller, lamper, værstasjoner, støvsugere, kompressorer, motorsager, verktøy, elektronikk, leker, biler og busser. Og alt er greit fordi man får så mye for pengene. Må innrømme at jeg kjøpte Volvo som også er eid av kineserne.

Medisiner

Det viser seg at de fleste medisiner nå produseres i Kina. Det er vel knapt en overraskelse. Bare vi kan betale, er det nok ingen risiko her. Og Norsk Medisinaldepot er nedlagt, så der sparte vi en god del penger. Disse pengene kan vi sikkert gi til noen despoter i utlandet så de kan kjøpe seg nye luksusfly.

Mat

Tidligere hadde vi matberedskap i Norge. Det var 250 kornsiloer som skulle sikre oss mat i en periode. Nå er det ingen igjen. Men hvem trenger vel matsikkerhet? Det er bare å bestille hvis vi trenger noe.

Coop tomatpuré og Norgesgruppens Eldorado tomatpuré kom fra Kina. «Innholdsdeklarasjonen opplyser at de skal inneholde 99 prosent tomatpuré og litt salt. En analyse viser imidlertid at begge inneholder sukkerarter som ikke finnes naturlig i tomat, og at produktene er fortynnet på en eller annen måte.»

«Norsk torsk sendes til Kina og fylles med kjemiske tilsettingsstoffer og vann, før den returneres til Europa. – Uheldig, mener Norges sjømatråd.»
Før jeg reiste til Shanghai, leste jeg at selvdøde griser ble fisket opp av elven og solgt som fersk mat på lokale markeder. Fant ikke igjen denne historien, men leser i BBC: “In a statement, Shanghai authorities said that 5,916 dead pigs had been removed from the river by Tuesday.

It is believed that the pigs may have come from Jiaxing in the neighbouring Zhejiang province, although the cause of their deaths is still not clear.
This river’s colour is about the same as excrement, even if there weren’t dead pigs you couldn’t drink it.

The general mood is of concern, rather than outrage or panic, reports the BBC’s John Sudworth in Shanghai, as the Chinese public are well used to food scandals, such as the use of oil scraped from sewers for cooking, and plasticiser found in baby formula.”

Vi eksporterer mye fisk til Kina. Fisken spiste tidligere fisk, men nå til dags er det mer og mer soyaolje. Det er en av grunnene til at den har endret smak og konsistens. «Oppdrettslaksen spiser tørrfôr formet som pellets. Rundt 70 prosent av fôret består av vegetabilske ingredienser, mens cirka 30 prosent kommer fra marine råvarer som fiskemel og fiskeolje». Det hører med til historien at mye av fiskeoljen kommer fra utlandet: «Nå stanser fiskeoljeimportør GC Rieber sine innkjøp av fiskeolje fra Marokko og okkuperte Vest-Sahara.»

Og nå er det blitt så mange oppdrettsanlegg at vi nesten kan gå tørrskodd mellom de fleste øyene i Hordaland. Vi fikk samtidig fjernet fjordrekene og krabbene mister skallet. Villfisken forsvinner og lakselusen er en billig pris å betale når hele 5.495 personer er sysselsatt der. Da kan vi like godt legge ned oljeproduksjonen som sysselsetter 240.000 og betaler 78% skatt. Det er jo et enkelt regnestykke.

Teknologi

Teknologi kan være nyttig. I norsk oljevirksomhet kjøper vi boreplattformer fra Kina. Også i produksjonsbrønnene installeres det sandskjermer fra Kina.

Robotteknologi er det store nå. Jeg innrømmer at jeg er imponert over at robotstøvsugeren virker så smart. Men jeg blir litt betenkt også. Teknologi kan også brukes til å kontrollere en befolkning: «China’s facial recognition system logs nearly every single citizen in the country, with a vast network of cameras across the country. A database leak in 2019 gave a glimpse of how pervasive China’s surveillance tools are — with more than 6.8 million records from a single day, taken from cameras positioned around hotels, parks, tourism spots and mosques, logging details on people as young as 9 days old.”

Kullkraftverk

Kina skal bygge et hundretalls nye kullkraftverk. På grunn av en konflikt med Australia, mangler de nå drivstoff til disse og vil kjøpe kullreserver på Svalbard. Og norske politikere, som alle synes opptatte av å legge ned norsk industri, vil gjerne selge til interessentene Kina og Russland. Hva skal vi med Svalbard? Svalbardtraktaten krever jo både leseferdigheter og tid – like greit at vi gir bort råderetten.

Bare det siste kullkraftverket Kina ferdigstilte, spyr ut mer enn 6 ganger det totale utslipp i Norge. Men det betyr ikke så mye siden deres CO2 aldri vil finne på å komme til Norge. Og dessuten er det jo mange andre land som også bygger kullkraftverk.

Hvis jeg hadde skrevet dette for et par år siden, ville jeg blitt beskyldt for å være opptatt av konspirasjonsteorier. Javel, heter det det nå konspirasjonsfakta eller bare fakta? Bildene ble tatt i går og i dag.

Hilsen Eilif – made in Norway and proud of it.

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag med fungerende batterier i kalkulatoren fra hele verden:

Følg oss på X og YouTube