Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Picture of Einar R. Bordewich

Populistisk kynisme å blande inn klimaendringer til kvikkleireraset i Gjerdrum

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Når statsminister Erna Solberg og en rekke andre politikere – bla. Eivind Trældal – rykker ut og forteller det Norske folket at kvikkleireraset i Gjerdrum skyldes klimaendringer, da forstår man som klimarealist hvor langt den politiske stupiditeten og indoktrineringen har kommet og tatt kvelertak på blodstrømmen til hodene deres.

Det er skremmende å høre slike populister drive fram sin skremselspropaganda på statlig finansierte media. Enten det er inkompetanse eller deres populistiske kåtskap etter klima-skremte indoktrinerte ungdommer sine stemmer så er det like skremmende begge deler.

Det er svært enkelt for enhver oppegående person å finne fram til gode geologiske beskrivelser av de prosesser som ligger bak både dannelsen og utvaskingen av saltet fra leiren, som omskaper denne til kvikkleire.

Kart til området:

https://no.wikipedia.org/wiki/Leirskredet_i_Gjerdrum_2020#/map/0

10-tusenvis av år

Dette er prosesser som tar 10-tusenvis av år. Kvikkleire er sedimenter fra havbunnen etter de siste istider. Leiren holdes fast på grunn av saltinnholdet i sjøvann. Saltet danner et krystallgitter som limer partiklene fast til hverandre.

Når isen forsvant og landet hevet seg over havnivået slik at ferskt grunnvann kunne trenge seg inn og løser opp saltet ble krystallgitteret og derved limet oppløst av ferskvann. Denne prosessen er svært langsom og tar 10-tusenvis av år.

Den leire som nå raser ut eller kommer i bevegelse på grunn av en forstyrrelse, har altså ligget i ro i kanskje 50.000 år.

Populistisk politisk kynisme

Når så politikere rykker ut og forteller at det er på grunn av klimaendringene eller de forsøker å skape indirekte en relasjon til at menneskeskapt «varmere, våtere og villere» – noe som også er en løgn – er årsaken til raset, ja så er dette et klassisk eksempel på politisk populisme hvor de forsøker å spille politisk mynt på en nasjonal tragedie. Det er skammelig!

Så til Erna Solberg, Eivind Trædal, Arild Hermstad og andre som førsøker seg på denne nedrige populistiske koblingen: Skam dere!

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag nettsider med fungerende batterier i kalkulatoren:

Følg oss på X og YouTube