Norges største blogg om klima!
30.000 lesere pr. mnd.

Sir. David Attenborough løy i Netflix dokumentaren om klima-endringer!

Stans raseringen av Norges natur! Stans vindturbiner! Hjelp oss å spre fakta! Støtt Fakta360.no NÅ! – Vi trenger din hjelp! –

Uansett om det var bevist eller ikke fra hans side, så var det en blank løgn som ble presentert i Netflix dokumentaren “Our Planet” presentert av David Attenborough.

Filmen viser blant annet den tåredryppende sekvensen med hvalrosser som faller ned til den sikre døden fra bratte klipper. Attenboroug forklarer med sørgmodig stemme at dette skyldes klimaendringer siden sommerisen har smeltet og de har det alt for trangt på land.

Han forteller i filmen:

De lever alle i første linje av klima-endringer, og alle lider som en konsekvens av dette.

Problemet er bare at noen få måneder senere presenterte BBC en serie “Seven Worlds – One Planet” filmopptak fra den samme foto-ekspedisjonen som ble benyttet i Netflix dokumentaren. Bare denne gangen vist fra droneperspektiv med masse hvalrosser på klippekanten og med isbjørner på toppen som skremmer dem.

Dette er fellende beviser for at de viste der var isbjørner som skremte hvalrossen og at de derfor diktet opp historien om manglende sommer is som årsak til at de falt i døden.

Hvalrossklippen ligger i direkte linje til en Russisk flystripe bare 7km unna.

I tillegg ser vi at hvalrossens samlingsplass ligger bare 7 km unna en Russisk flyplass og kun 1000 meter unna nærmeste bebyggelse. Ingen av disse fakta kommer fram i dokumentaren, hvor plassen framstilles som øde og langt fra sivilisasjonen.

Hvalross-klippene er bare 1100 meter unna bebyggelse.

Det er trist og nedslående å oppdage slike avsløringer i etterkant. Spesielt med tanke på den tillitt og status som Attenborough har fått gjennom sitt enormt produktive liv som natur-reporter for BBC.

Støtt vårt arbeid med å spre informasjon og fakta om klima!
Vær med på SPLEISEN for Fakta360.no NÅ!
Eller du kan VIPPSE til 921 44 050

Se hele filmen her og bedøm selv:

Stans raseringen av Norges natur! Stans vindturbiner! Hjelp oss å spre fakta! Støtt Fakta360.no NÅ! – Vi trenger din hjelp! –

Legg inn en kommentar

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Arkiv
Kategorier

Fra samme forfatter: