Det finnes ingen klimakrise!
Magasin om klima, energi og politikk!
Einar R. Bordewich

Terje Søviknes løy om Acer! Prissjokk på strøm er ventet i vinter!

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en DonasjonMedlemskap eller Vipps til 921 44 050 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Juli måned 2021 hadde høyeste strømpris noen sinne med ca. 70 øre. Med nettleien snakker vi om ca 1,4 kr. pr kWh. og det skal stige dramatisk til vinteren!

Nå får dere realitetene om den imaginære klimakrisen deisende ned i fanget på grunn av samtlige politikere på stortinget sitt vanstyre av energipolitikk og klimatiltak.

Her sier kraftselskapet rett ut det som Terje Søviknes i FrP garanterte ikke skulle skje. Økt kabelkapasitet og derved økt salg til utlandet har tappet ned våre vannmagasiner og presser strømprisen opp til nye skyhøye og rekord-priser.

Kraftriket forteller på sine nettsider:

«2020 var et år med rekordmye nedbør, det førte til at vi fikk de laveste strømprisene vi har hatt på veldig lenge. 2021 er et år der noe av det motsatte har skjedd. Vi har fått mindre nedbør enn normalt og prisene på kull, gass og CO2 har steget til rekordhøye nivåer. Dette sammen med at kabelkapasiteten mot kontinentet er større enn i 2020 har ført til at vi har fått rekordhøye priser.»

Les også:  En bønn til politikere: Norge må ta kontroll på energipolitikken…

Analytikere mener sågar at prisene fortsatt er for lave sammenlignet med de kontinentale prisen. Vi må derfor forvente at prisene vil stige utover høsten og være høye gjennom hele vinteren.»

Analytikere mener sågar at prisene fortsatt er for lave sammenlignet med de kontinentale prisen.

– Kraftriket

Kontrollen på arvesølvet vårt er gitt til EU med FrP sin velsignelse.

Her ser vi Terje Søviknes i intervju mot Kurt Pedersen (nå i Demokratene) i NRK beroliger det Norske folk om at Acer IKKE vil føre til økte strømpriser. Altså en blank løgn fra FrP og Søviknes sin side. I dag har vi fasiten og dette kommer fra bransjen selv, som jeg tror vi må anse som både en pålitelig og kompetent kilde.

Kurt Pedersen er ikke nådig i sin kritikk av politikken her. «Dette er noe dere har diktet opp i fylla på et hotellrom i EU» slenger han ut og fortsetter «Først tok dere fra oss oljefyren, nå er dere i ferd med å fjerne vedfyring også. Igjen sitter vi med kun strøm. Hva skjer når strømmen svikter i minusgrader? Hvor er det blitt av energisikkerheten vår i landet?» – tordner en engasjert Pedersen.

Les også:  Naturlig og menneskeskapt CO2 i Atmosfæren

Les også: Så du tror du har klima-angst? Nå skal du virkelig få angst!

Stiger ytterligere fremover

«Det ser ut til at strømprisen vil fortsette å stige, spesielt i sørlige deler av landet. Enkelte analytikere mener at prisen i Norge per i dag er for lav, til tross for at den er høyere enn noen gang. Årsaken er at både døgnprisen, men ikke minst de fremtidige prisene på kontinentet og da spesielt i Tyskland, ligger langt høyere enn hva fremtidsprisene i Norden viser.» – Kraftriket

Edit: 25/8/21 07:45 Minde ordfeil korrigert.

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Eller Vipps til 921 44 050?

5 kommentarer

 1. Har vi statistikk tilgjengelig som viser at «fyllingsgraden» er lav i norske magasiner på grunn av sag til EU – overdreven tapping nå i sommer mens nedbøren er lav

 2. Det er ikke Acer i seg selv som er årsak til høyere priser. Det er tre grunner til dette, og alle er iverksatt etter at avtalen ble besluttet, og noe som har skjedd ganske nylig. Tyskland har lagt ned sine atom kraftverk og redusert bruk av kull kraft, Sverige har lagt ned Atom kraftverk fra 1.1.2021. Og i 2021 har Regjeringen inngått en avtale med Tyskland om overføring av strøm som «back up» for vindmøllene, som selvsagt ikke leverer strøm hele tiden og i begrenset omfang. Ingen av disse tingene var kjent da avtalen ble inngått, og skyldes det vanvittige presset fra EU, og den nåværende norske Regjering om det «grønne skiftet». I fjor da disse negative faktorer ikke var gjennomført, innførte vi svært billig strøm, noe som resulterte i de laveste priser på svært lenge. Det er viktig å ta med alle fakta, ikke bare de som passer Demokratene. Hvis demokratene, som nå består av menge «avhoppere fra FrP, kunne konsentrert seg om egen politikk, og angrepet klima «hysterikerne», istedenfor FrP, tror jeg vi kunne gått en enda «lysere» fremtid i møte, begge partier.

  1. Acer og 3. energipakke og sammenhengene diskuteres her: https://www.tu.no/artikler/faktisk-no-11-ting-du-ma-vite-om-acer-og-eus-tredje-energimarkedspakke/432893

   I fjor var ikke overføringskablene satt i drift og vi hadde ekstremt mye nedbør som førte til lave priser. Nå er kablene i drift og med lite nedbør er vannmagasinene nedtappet som følge av gode fortjenester med å selge til EU som har skyhøye el-priser. Dette driver prisene opp og det var dette Søviknes inngående forklarte at det ikke skulle øke prisene. Acer fungerer som dommer for at energiselskapene opererer innenfor 3. pakke angående overføringskablene til EU. ALLE er like nødvendige så ALLE er med på og er årsak til høye priser. Å liksom bortforklare dette med at Acer ikke har noe med prisene å gjøre blir som å forklare publikum at dommeren i kampen ikke har noe med spillet å gjøre. De er nødvendige og en del av hele opplegget.

   Demokratene vil nedlegge alle vindmøller, avbryte energisamarbeidet med EU og kablene med Acer og sørge for at Norge er selvforsynt. Energi er en nasjonal ressurs hvor kontrollen ikke skal gis bort. Energiforsyningen må sikres gjennom modernisering av vannkraft, fjerne klimahysteriet og Parisavtalen for å få ned strømprisene. Vi skal også fokusere på Thorium i saltsmeltereaktorer som mulig framtidig energieventyr. Som jeg for øvrig har skrevet om her: https://fakta360.no/2021/03/verdien-av-norsk-thorium-kan-vaere-10-dobbelt-av-samlet-oljeverdi/

  2. Dette er en saklig resonemang,som man mangler fra Pedersen i Demokratene Sørviknes uttaler seg selvfølgelig fra sitt ståstedet den gangen. Hva skulle være poenget med en løgn? Altså han viste at han løy??

  3. Dette er helt korrekt. Det var for øvrig også slik at kraftkablene som er etablert fikk godkjenning som utvekslingskabler, ikke rene eksportkabler. Utgangspunktet for EUs 3. energipakke var utveksling av strøm og på den måten bedre utnyttelse av kraften. Når det etter hvert har vist seg at blant annet Tyskland har vedtatt hodeløs nedstengning av stabil atomkraft og stabil varmekraft og ikke erstattet dette med tilsvarende mengde vindkraft eller solceller må det bli problemer. Utgangspunktet var at Norge skulle importere billig vindkraft når det var overskudd på denne kraften, den kan som kjent ikke spares, og eksportere vannkraft når det blåste lite. Nå vet vi at det er et vedvarende alvorlig underskudd på kraft i Tyskland og også snart i Sverige. Derfor må regjeringen nå gripe inn og sørge for at det ikke eksporteres særlig mer vannkraft enn det vi blir tilbudt av overskuddskraft fra vind.

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Eller Vipps til 921 44 050?

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost: