Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Industri kollaps
Picture of Einar R. Bordewich

Tyskland: Største industrielle kollaps siden andre verdenskrig!

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Både den tyske riksrevisjonen og nå også deres egne energianalytikere hevder at Tyskland regelrett har ødelagt sin egen energiproduksjon og står nå overfor den største krise og kollaps innen industrien siden andre verdenskrig.

For enhver person som har holdt en kalkulator og kjenner til de fire regneartene er det innlysende at prisene på strøm skyter i været på grunn av klimahysteri og at en kollaps er nær forestående. Både Tyskland og Frankrike har nylig stengt flere atomkraftverk og ytterligere skal de tre siste i Tyskland stenges ned i februar-mars 2022.

På grunn av klimahysteriet og den politisk vedtatte økende CO2 avgiften vil de samtidig som samfunnet bruker og trenger mer strøm, også fase ut kull fra energimiksen. Dette betyr at de må bygge mer vindkraft men det er ikke nok, sier energianalytiker Steffan Reveman i et intervju med Svenske Tidningen næringslivet, TN.

Historisk sett har Tyskland bygget hele sin velstand på kullkraft. Men på 1960-tallet begynte en kraftig utvidelse av atomkraft å forberede seg på en fremtid da kull ville ta slutt. Samtidig, på 1970-tallet, ble den tyske miljøbevegelsens motstand mot atomkraft grunnlagt som et resultat av kampen mot amerikanske militærbaser og atombomber. Den negative holdningen til atomvåpen smittet over på atomkraft, melder TN.

TN beskriver videre at situasjonen som politikerne mer eller mindre tanketomt har rotet oss opp i er som å tørste i hjel rett ved siden av et vann. Tyskland har enorme overskudd og lager av energi men politikken medfører mangel på strøm. Slik som den hårreisende uttalen fra vår tidligere Olje- og energiminister Tina Bru, tror de at CO2 er en forurensning.

Fremtidsoptimismen som atomkraft ga, ble kraftig torpedert av miljøbevegelsen som blandet sammen atomkraft med atombomber og frykten som Tsjernobyl-ulykken skapte og senere forsterket av Fukushima-ulykken i 2011.

Når miljøbevegelsen fikk en hånd på rattet i maktens korridorer gikk de rett til verks og fikk stanset atomkraft og videre satsning på denne. Deretter som det grønne viruset fikk spre seg gikk de i gang med å legge ned kullkraftverk også.

De som ikke har holdt i en kalkulator med de fire regneartene – altså miljøbevegelsen – mener bestemt at sol- og vindkraft kan erstatte kull og atomkraft. Siden det også haster med å få i gang vindkraftproduksjonen er den sterkt subsidiert med garanterte priser i 20 år, uavhengig om de leverer eller ikke.

Så eier du land eller kjøper deg rettigheter og bygger vindturbiner har du i realiteten et sugerør i statskassen og bedriften din er beskyttet av staten mot å gå konkurs. Deretter er det fritt fram for å sippe bollinger på flybridgen mens du ligger i dokken på Cayman Island og smiler bredt for det grønne skifte.

Samtidig blir innbyggerne flådd av de høye strømprisene og miljøbevegelsen slår seg på brystet over at de har installert slike fantastiske mengder med vindkraft. Som vanlig aner de ikke forskjell på installert effekt og den brøkdelen som de faktisk er i stand til å levere.

Denne nedslående kompetansen og manglende forståelse for energi, strøm og pris gjelder hele EU inkludert Norge. Dette ser du tydeligst nå politikere begynner å snakke om lagring av strøm i batterier og konsekvent kun omtaler installert kraft som om dette kan benyttes.

Når selv enkle analyser utført av en mann – Geir Hasnes – radbrekker regjeringens klimaplan så forstår man hvor illusorisk og ideologisk samtlige politikere oppfører seg.

Når skal folk ta til vettet og stanse denne selvskadingen?

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag nettsider med fungerende batterier i kalkulatoren:

Følg oss på X og YouTube