Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Picture of Einar R. Bordewich

Fakta 10: Til tross for en kontinuerlig økning i CO2-utslippene, stoppet global oppvarming opp i en periode på hele 18 år

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Da tilhengerne av teorien om farlig global oppvarming oppdaget at det ikke var noen automatikk mellom CO2-mengde og stigende temperatur, følte de seg av én eller annen grunn tvungne til å skifte terminologi.

Det var på denne tiden, hvor temperaturen ikke steg, at de sluttet å bruke begrepet global oppvarming. Heretter skulle det bli omtalt som klimaendringer – som inkluderer absolutt hva som helst. Fra den gangen kunne alt som ble oppfattet som mer eller mindre uvanlig, knyttes til menneskets påvirkning. Det har vært et selsomt skue, for været og klimaet vil nesten aldri være normalt. Det er rett og slett unormalt at det er normalt.

Basert på de seneste data, også bekreftet av satellittmålinger, kan den ubehagelige oppvarmingspausen ha sluttet i 2015. Som vi skal se ved å titte på lengre tidsserier, vil mer oppvarming sannsynligvis finne sted gjennom en del av dette århundret, men slett ikke til de høyder IPCC modellerer.

Figur I-22: An inconvenient pause: 18 years of no warming yet CO2 increased.

Det er vanskelig å spå, særlig om framtiden.

– Yogi Berra

Hvis du ikke kan forklare pausen, kan du ikke forklare årsaken.

-The Hockey Schtick

Det har blitt fokusert mye på den ubehagelige 18-årige oppvarmingspausen, som er vist i Figur I-22. Det skulle bare mangle. Den ligger rett bak oss i tid, og ser ut til å motsi kjernen i alarmistenes projeksjoner. Like viktig som temperaturpausen, men ikke så mye diskutert, er betydningen av den 33 år lange perioden med global nedkjøling som fant sted fra 1944 til 1976. Dette skjedde mens atmosfæren ble utsatt for en kraftig stigning i CO2-konsentrasjonen, fordi industrivirksomheten tok seg opp igjen etter Den andre verdenskrig (Figur I-23).

Da jeg studerte geologi på 1970-tallet, var den gjeldende teorien at vi gikk mot en ny istid. Bakgrunnen var den 30-årige nedkjølingen verden da opplevde, samt det faktum at vår mellomistid hadde vart lenger enn enkelte tidligere varme perioder.

Dette var å betrakte som oppleste og vedtatte forskningsresultater. Det var ikke noe spørsmål om hvorvidt denne istidens skulle komme. Spørsmålet var når.

Kilde til alle fakta artikler: 60 ubehagelige fakta om CO2 og klima

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag med fungerende batterier i kalkulatoren fra hele verden:

Følg oss på X og YouTube