Det finnes ingen klimakrise!
Magasin om klima, energi og politikk!
Einar R. Bordewich

Fakta 9: Mer CO2 gjør jorda fuktigere

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en DonasjonMedlemskap eller Vipps til 921 44 050 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Økning i avlingsutbytte som en respons på en økning av CO2-mengden med 300 ppm.

Nedgangen i tørke, hetebølger og skogbranner alle har vært knyttet til CO2-relatert økning i fuktigheten i bakken. Slike positive effekter av økte mengder av livets gass i atmosfæren, er svært ubehagelige fakta klimaekstremistene, og dette vil de forsøke å fortie. Slike fakta er sjelden tatt med i de økonomiske betraktninger rundt «sosiale kostnader» knyttet til klimaendringer.

Figur I-15: Avlingsutbytte og økonomisk utbytte med en 300 ppm økning av CO2 (basert på 3 586 eksperimenter med 549 plantearter)

Det er en voksende innsikt knyttet til at mer CO2 i lufta innebærer mer fuktighet i bakken, slik Swann (2016) viser. Hovedårsaken til plantenes vanntap skyldes transpirasjon, hvor spalteåpningene (stomata) på undersiden av plantenes blader tar inn CO2. Med mer av denne gassen i atmosfæren er spalteåpningene åpne i kortere perioder, de mister mindre vann, og fuktigheten blir i bakken.

Disse fordelene er ekstremt viktige for vår framtidige evne til å produsere mat til en voksende befolkning, slik det slås fast av Madhu (2015). Han skriver om de positive resultatene knyttet til økt CO2 for soyabønner:

Les også:  CO2 (Karbondioksidets) virkelige betydning

Les også: De lyver om absolutt alt i klimasaken

Resultatene viser en direkte effekt som skyldes at økt CO2-mengde i lufta gir mer fuktighet i bakken, som begge gir økt plantevekst, hvilket gir økt matvare- og ernæringssikkerhet.

Jeg skal se videre på de positive virkningene av CO2 senere, når jeg tar for meg de ulike forestillingene om klimaundergangen. La oss nå skrive oss bak øret at nedgangen i tørke, hetebølger og skogbranner alle har vært knyttet til CO2-relatert økning i fuktigheten i bakken. Slike positive effekter av økte mengder av livets gass i atmosfæren, er svært ubehagelige fakta klimaekstremistene, og dette vil de forsøke å fortie. Slike fakta er sjelden tatt med i de økonomiske betraktninger rundt «sosiale kostnader» knyttet til klimaendringer.

Les også: 60 ubehagelige fakta om CO2 og klima

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Eller Vipps til 921 44 050?

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Eller Vipps til 921 44 050?

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost: