Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Picture of Einar R. Bordewich

Fakta 31: Forskning er ikke konsensus, og konsensus er ikke forskning

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

I mange diskusjoner fremlegges det påstanden om at alle forskere er enige om at vi har en klimakrise og derfor, siden de har konsensus på sin side så må det være sant. Men dette er ikke forskning og der finnes heller ikke noe slikt konsensus.

Cooks 97 % non-sensus-publikasjon viser at klimasamfunnet fremdeles har en lang vei å gå, med å luke ut dårlig forskning og dårlig oppførsel. Om du ønsker å tro at klimaforskere er inkompetente, partiske og hemmelighetsfulle, er Cooks publikasjon et glimrende eksempel.

– Professor Richard Tol

  La oss være helt klare: Forskningens metode har overhodet ingen ting med konsensus å gjøre. Konsensus hører hjemme i politikken. I kontrast er det slik innen forskningen at det kun trengs én person som viser seg å ha rett, hvilket betyr at hans eller hennes resultater kan verifiseres i den virkelige verden. I forskningen er konsensus irrelevant. Det eneste som betyr noe, er resultater som kan oppnås på nytt. De aller største forskerne gjennom historien er store nettopp fordi de brøt med konsensus.

  Det finnes ingenting i forskningen som handler om konsensus. Hvis det er konsensus, er det ikke forskning. Hvis det er forskning, er det ikke konsensus. Punktum.

  – Michael Crichton

  Loading

  Document

  Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

  Bli medlem nå!

  Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

  Document

  Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

  Bli medlem nå!

  Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

  Kategorier

  Få nyheter fra Fakta360 på epost:

  Realfag med fungerende batterier i kalkulatoren fra hele verden:

  Følg oss på X og YouTube