Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Picture of Einar R. Bordewich

CO2 er årsaken til at istidene avbrytes og global oppvarming starter

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Den mengden av solid forskning som peker på at alle klimavariasjoner er naturlige er nå overveldende. Klimaalarmistene er ikke i stand til å tilbakevise denne forskningen eller dens konklusjoner om at CO2 i realiteten er uten betydning for vår tids globale oppvarming, men faktisk har CO2 en stor betydning for at istidene avbrytes, og skaper de varmeperiodene som vi nyter godt av. Men kanskje ikke slik du tror.

Ny forskning fra Ralph Ellis viser at alle istidene de siste 800 tusen årene har blitt avbrutt av støv som legger seg på isen over hele planeten og endrer jordens albedo. Dette støvet kommer fra Gobi ørkenen som utvider seg og produserer mye mer støv når CO2 nivåene blir så lave slik at plantelivet som holder på vannet og støvet dør. Med høye CO2 verdier vil ikke støvet kunne blir produsert og vi kan få en runaway nedkjøling av planeten.

Å si at CO2 er årsaken er nok ikke den hele sannheten, fordi de lave CO2 konsentrasjonene er konsekvens av at planeten nedkjøles naturlig av De-Vries og Milankovitch syklusene.

Når planeten nedkjøles så vil havets evne til å ta opp CO2 øke og nivåene globalt i atmosfæren synker. Dersom de sykliske istider vi har hatt siste 800 tusen år, ikke blir avbrudd av lav CO2 konsentrasjon og derved støv produksjonen, kan resultatet bli en ny global og total isdekket planet. Snowball earth!

Dette er de oppsiktsvekkende funnene til Ralph Ellis i hans fagfellevurderte artikkel: Modulation of ice ages via precession and dust-albedo feedbacks.

Naturlige sykluser, støv og lav CO2 konsentrasjon

De naturlige sykluser som De-Vries og Milankovitch er analysert av mange og sammenhengene med dem og istidene samt varmeperiodene er godt dokumentert. Men der er likevel avvik som til nå ikke har kunnet bli forklart, som for eksempel hvorfor istidene har blitt avbrutt brått av varmere perioder, og hvorfor ikke alle naturlige sykluser har gitt varmeperioder.

Les også: Alt av klima kan forklares med naturlige sykluser

Nettopp disse avvikene har Ralph Ellis og Michael Palmer funnet forklaringer på i sitt fagfellevurderte studie fra 2016. Det er hva de kaller dannelsen av CO2 ørken i blant annet Gobi ørkenen som er den utløsende faktor og årsaken til at istidene stanses og at jorden ikke blir en ball av is.

Støvproduksjonen legger seg globalt på isen og kan gi en økning i absorbert effekt på opp til hele 180 W/m2. Sammenlign så dette mot de skarve 2-3 W/m2 som er beregnet av IPCC som er CO2 sin effekt inkludert forsterkning.

Han har funnet at istidene alltid har blitt avbrutt av støvproduksjonen som legger seg som et albedo-teppe på isen slik at planeten varmes opp og istiden avbrytes.

Menneskeskapt sot på isbre, hovedsakelig fra Kina sin industri i følge analyser.

Dersom vi faktisk vil endre klima og forhindre den kommende naturlige istiden, så kan vi spre karbon i form av sot på alle planetens is-platåer slik at planeten varmes opp.

Se hele intervjuet av Ralph Ellis på podkasten til Tom Nelson:

Kilder:

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag med fungerende batterier i kalkulatoren fra hele verden:

Følg oss på X og YouTube