Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Picture of Einar R. Bordewich

Fakta 17: Det var 8 grader C varmere for omtrent 120 000 år siden, enn i dag

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Den siste mellomistiden, for omtrent 120 000 år siden, var 8 grader C varmere enn i dag. Isbjørnen overlevde, og Grønlandsisen smeltet ikke

Nylige studier ved Niels Bohr-instituttet (Dahl-Jensen 2013) var de første som rettet seg mot isen på Grønland gjennom den forrige mellomistiden, kjent som Eemian. Resultatene er meget ubehagelige for dem som proklamerer en kommende klimaundergang.

De viste at denne mellomistiden, som strakk seg fra 130 000 til 115 000 år siden, var mye varmere enn vi tidligere har trodd. Faktisk hele 8 oC varmere enn i dag. Implikasjonene er enorme.

Selv om temperaturene under Eemian var 2,5 oC høyere enn hva det mest alarmistiske IPCC-anslaget for fremtiden antyder, mistet Grønlandsisen bare ¼ av sin masse. Selv om 25 % er betydelig, er det langt mindre enn de alarmistiske anslagene som skal følge en langt mindre oppvarming.

Isbjørnen utviklet seg for noe slikt som 150 000 år siden (noen mener 600 000 år), hvilket innebærer at den klarte seg gjennom en periode hvor det sjelden var noe marin is i Arktis. Alene dette faktum diskrediterer teorien om en truende isbjørnutryddelse som skyldes en meget moderat oppvarming.

Den siste sammendragsrapporten fra IPCC forutså en total ødeleggelse av isen på Grønland, med en langt lavere oppvarming enn den som fant sted under Eemien:

Modeller forutsier at en lokal årlig gjennomsnittlig oppvarming større enn tre grader C, opprettholdt gjennom mer enn 1 000 år, vil føre til en total nedsmelting av Grønlandsisen.

Eller kanskje ikke.

Figur I-30 gir et nærmere blikk på de siste 10 000 år med data fra Grønlands iskjerneboreprosjekt (GISP2), som går tilbake til starten på vår nåværende mellomistid. Den burde overbevise deg om at skremselen om global oppvarming – kun er et skremsel. Eller kanskje vi skulle kalle den en ondskaps- og fantasifull nisse, som har til hensikt å gi inntjening til dem som kreerte ham, og kraftige utgifter til alle oss andre.

Hvis Michael Mann og andre opphavsmenn til klimakatastrofeteorien ikke kan vise at den nåværende oppvarmingstrenden er uvanlig eller enestående, har de heller ingen god sak.

Figur I-30 er sannsynligvis det aller beste beviset for at den nåværende oppvarmingen hverken er uvanlig, eller enestående. Det er heller slik at den er temmelig identisk med de ni andre oppvarmingene som har funnet sted i perioden etter den siste istiden.

Denne grafen, hvor temperaturen i vår tid er kjent fra et borehull kjent som GISP2, stammer fra forskere ved Ohio State University (Box 2009). Den burde være helt øverst på alle klimarealisters liste over hvorfor klimaalarmistene tar feil.

Figur I-30 (Kilde temperatur: Alley 2004, Nåværende temperatur: Box 2009)

Tallenes tale er klar: Gjennom mer enn 6 100 år, altså i hele 60 prosent av tiden etter siste istid, har temperaturen vært høyere enn i dag. Av de ni tidligere markante varmeperiodene siden siste istid, hadde fem av dem raskere oppvarmingstakt (Figur I-31), og sju hadde høyere økning i temperatur.

Figur I-31

I tillegg hadde hver av de tidligere varmeperiodene vesentlig høyere temperaturer enn vi har i dag. Ut fra figur I-30 er det klart at den oppvarming vi opplever i våre dager naturlig, og et resultat av at vi har forlatt Den lille istiden.

Uvanlig? Enestående? Nei, og nei.

Les også: 60 ubehagelige fakta om CO2 og klima

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag med fungerende batterier i kalkulatoren fra hele verden:

Følg oss på X og YouTube