Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Picture of Einar R. Bordewich

Stearinlyset er 4500 grader og kan smelte Diamanter i følge IPCC og klimahysteriet

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

IPCC sin energiberegning hviler på flere fysiske lover som i dag brukes nesten ukritisk på en rekke områder innen astrofysikken og klimaberegninger. Men er disse lovene korrekt brukt og har de noen svakheter som er ukjent for folk flest? Ukjent selv for klimaforskere?

I følge Stefan-Boltzmann’s lov, Wien’s displacements lov og Max Planck sin strålingslov, så er temperaturen på solen ca. 5500C. Denne antagelsen er så innarbeidet at selv erfarne fysikere i dag ikke stiller et eneste spørsmål ved dette. Dette er nærmest å oppfatte som dagens oppleste og vedtatte konsensus innen fysikken. Men er dette korrekt?

Det er bla. via Wien’s displacements lov, som er utledet fra Boltzmann sine termodynamiske tanker, at man kommer fram til at solen er 5500 grader Celsius. Dersom man leser arbeidene til Max Planck om hvordan han kom fram til sin strålingslov, så setter han meget bestemte og spesifikke betingelser for dens gyldighet.

I hans arbeid på «The Theory of Heat Radiation» i 1914 skriver han i seksjon 25 følgende:

«Now the condition of thermodynamic equilibrium requires that the temperature shall be everywhere the same and shall not vary with time… For the heat of a body depends only on the heat radiation, since on account of the uniformity in temperature, no conduction of heat takes place»

Det han sier er at objektet som undersøkes eller analyseres med Max Plank sin strålingslov må være i termodynamisk likevekt og der kan ikke være hverken konduktivitet eller konveksjon til stede.

Som vi kjenner fra bilder og filmer fra solen så er det absolutt enorme mengder med konveksjon til stede. Hele den ytre sonen av solen kalles også konveksjonssonen. Det samme gjelder i høyeste grad for jorden med dens atmosfære. Konveksjon er normalt en del av det vi kaller værfenomener på jorden.

Dette betyr mine damer og herrer at det er totalt feil å benytte Planck’s strålingslov på Solen eller Jorden slik IPCC har gjort med sine energiberegninger.

(C) Illustrasjon: Einar R. Bordewich

Stearinlyset smelter diamanter

Bruker man den samme formelen på et stearinlys så finner man at det har sin strålingstopp ved ca 600+ nm og derav i følge Wien’s lov en temperatur på ca. 4600 grader Celsius. Nesten like var som solen!

Stearinlyset ditt skal altså kunne smelte samtlige kjente metaller og Diamanter på jorden på grunn av sin høye temperatur. Men kan det? Nei selvfølgelig ikke for Max Planck uttalte spesifikt begrensningene for hans lover. Like fullt benyttes hans lover og SB loven ukritisk på en rekke objekter som jorden, planetene, stjerner og solen.

Max Planck uttalte i sine arbeider om «The Theory of Heat Radiation» at formlene for black-body ikke er gyldige når konveksjon eller konduksjon er til stedet. Konveksjon er absolutt til stede både på solen, i stearinlyset og i jordens atmosfære.

Så her er det noe alvorlig som skurrer når du har et stearinlys nær samme temperatur som Solen som skal kunne smelte alt av metaller og selv Diamanter. De som har holdt en nål inn i flammen på et stearinlys vet at tuppen kun blir rødglødende og aldri smelter.

Flere fysikere er klar over disse manglene i strålingsloven til Max Planck og Wien men det virker som at de foreløpig ikke har tatt konsekvensene inn over seg. Noen er selvsagt på sporet og har påvist alvorlige svakheter i fysikkens fundament ved Kirkhoffs lover.

Spesielt er det PhD Pierre-Marie Robitaille som kommer med disse oppsiktsvekkende funnene og eksperimenter som nå begynner å overbevise også mange andre innen både fysikken og astronomien. Se denne video hvor Kirchhoff’s strålingslov blir bevist feil.

Vi har tidligere skrevet om fysikkens mangler og svakheter her:

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag med fungerende batterier i kalkulatoren fra hele verden:

Følg oss på X og YouTube