Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Picture of Einar R. Bordewich

Sjokkregning på 500.000 til 1,5 millioner til boligeiere kan likevel bli en realitet

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Det nye bygningsdirektivet fra EU, som har sendt sjokkbølger inn i det norske boligmarkedet, ble støttet og arbeidet aktivt for å tas inn i EØS reglene under FrP og Høyre sin regjeringstid. Nåværende regjering med AP og SP arbeider utrettelig videre med denne EU tilpasningen.

Norge har fått lov å gjøre tilpasninger på reglene og dette har dempet gemyttene noe. Men disse tilpasninger Norge foreslår kan ganske enkelt forkastes av EU kommisjonen når regelverket skal tas opp til vurdering for å bli tatt inn i EØS regelverket.

Det var Terje Søviknes som ble tatt med buksene nede for sine uttalelser om at ACER og den 3. energimarkedspakken som han ivret så sterkt for, mens han var Olje og Energiminister under Høyre-/Frp regjeringen. Han påstod hardnakket at, og løy om at, utenlandskablene IKKE ville gi økte strømpriser i Norge. Fasiten har vi i dag: Ekstreme strømpriser og nedtapping av vannmagasinene slik at egen energisikkerhet settes i fare.

Bygningsdirektivet er en del av den 4. energimarkedspakken som det nå arbeides for å innføre. Som kjent jobbet Søviknes i FrP og Høyre hardt for å få innført 3. energimarkedspakke uten at reglene i grunnlovens §115 om at Norge som suveren nasjon ikke kan avgi myndighet uten 3/4-dels flertall på Stortinget.

I disse dager jobbes det aktivt for å banke igjennom den 4. energimarkedspakken også, og de vurderer å gå via grunnlovens §121 som gjør at de kan endre grunnloven først – med andre ord endre §115 – slik at de kan banke gjennom pakken uten mer støy fra opponenter.

Den 4. energimarkedspakken – Huset ditt MÅ ha solceller

De nye EU kravene til både nye og eldre boliger er ekstreme. Alle eldre boliger skal opp i minimum energiklasse E innen 2030, D i 2033 og til nullutslippsbygg i klasse A innen 2050. Der ligger også krav om at alle større oppgraderinger etter 2033, som for eksempel fra D til A, SKAL inkludere solceller på taket for å dekke eget energibehov.

De nye reglene er vedtatt av EU og iverksettes dermed for alle medlemslandene med hård hånd og sterke sanksjoner om de ikke etterfølges. Boliger som ikke følger de nye reglene får langt lavere verdi og bankene kan til og med nekte kunder lån til kjøp av slike boliger.

De er heldigvis ikke inntatt i EØS regelverket enda da Norge på bakgrunn av sin særstilling med vannkraft og som vinterland har bedt om tilpasninger. Skatteparadiset Lichtenstein som også er EØS medlem har derimot sagt blankt nei og er derfor unntatt disse reglene. Kanskje ikke så rart da mange av de eldre byggene er der milliardvillaer eid av EU-eliten som ikke vil bruke enorme summer på oppussing av sine egne boliger.

Minimum 500.000 pr. bolig for oppgradering til EU standard

Huseiernes landsforbund har gitt tilsvar til regjeringens høringsuttalelse om energidirektivet og de svarer. «Norge har ca. 236.000 boliger som må oppgraderes innen 2030….i og med at man skal etterisolere hele
bygningsskallet, bytte vinduer og dører og for eksempel installere varmepumpe, batterier og
solceller. Kostnaden for disse omfattende tiltakene vil fort være fra 400.000 kroner per bolig,
og for mange vesentlig mer.»

Ellers er Huseiernes landsforbund og samtlige som har levert høringsuttalelse, enig i det meste av EUs bygningsdirektiv og er langt inne i klimahysteriet, men ønsker støtteordninger for boligeierne. Samme taktikk som alltid: Du skal flåes men får litt smuler tilbake som plaster på såret.

Overvåking, rapportering, måling og sentral database

Hadde vi vært i EU så ville der aldri ha blitt noen diskusjoner eller spørsmål om unntak og tilpasninger til Norges forhold. Reglene er vedtatt og ville blitt tredd ned over hodene våre før vi fikk sukk for oss. Det er ikke bare reglene om byggeteknikk og energikrav som kommer, men også automatisk rapportering til en sentral database i EU er under planlegging.

De ønsker i likhet med automatiske strømmålere også direkte sanntidsrapportering på forbruk av alle parametere for byggene. Herunder automatiske vannmålere, luftmålere, pipe temperaturmålere, varmtvann, oppvaskmaskiner, vaskemaskiner og tørketromler. Alt skal samles inn og analyseres i en sentral database.

Alt skal overvåkes

Kontantene forsvinner etter hvert, passene inkludert vaksinepass digitaliseres og havner sammen med handlelisten og det digitale huset ditt i et sentralt EU register for komplett overvåking og kontroll. Den digitale revolusjon som vi drømte om på 90-tallet er blitt vårt største mareritt.

Hva de kommer å bruke all denne informasjonen til kan vi ikke forestille oss engang i våre verste fantasier. En ting er sikkert og det er at de folkene som styrer denne utviklingen er de verste folkene som kan tenkes for jobben. Men de har jo de beste intensjoner må du skjønne.

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag med fungerende batterier i kalkulatoren fra hele verden:

Følg oss på X og YouTube