Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Picture of Einar R. Bordewich

Eventyret om de fem professorer og lektoren de ikke kunne målbinde

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Geir Hasnes har tydeligvis skapt brann i klima-rosenes grønne leir ved å bringe til torget noen enkle matematiske oppsummeringer som selv fem professorer ikke forstår. Etter å ha lest debatten må jeg si det var mange fornøyelige måter jeg kunne ha grepet fatt i situasjonen på.

Les også: Kjøp CO2 utslipp her – Bærekraft og sirkulærøkonomi i praksis

Her følger en vinkling som jeg synes beskriver situasjonen på en både humoristisk men også på en tragisk måte – gitt alvoret i hva som diskuteres. Så får vi håpe virkeligheten slutter som i eventyret. På et lykkelig vis.

Her er artiklene og nedenfor følger eventyret:

  1. Hasnes: Det grønne skiftet er ugjennomførlig
  2. De fem: Det grønne skiftet er mulig, og i gang
  3. Hasnes: Det grønne skiftet er ikke bærekraftig
  4. De fem: Grønn teknologi vil bli billigere enn fossil teknologi
  5. Hasnes: Vindkraft og solkraft er ikke fornybar energiproduksjon

Eventyret om de fem professorer og lektoren de ikke kunne målbinde

Det var en gang en lektor som undret seg stort og lenge. Ja han var ikke bare lektor – han var universitetslektor II – må høre. Han undret seg om ikke det var noe merkelig med det grønne skiftet som kongen, regjeringen og halve kongeriket hadde fått seg fore.

Han begynte nemlig å telle. Han telte alle biler, vindmøller, solpaneler, kraftverk og alle energier som fantes i verden. Ja han telte de alle og fant at hverken kongen, regjeringen, hele kongeriket eller om så hele verden, hadde nok penger for alt som måtte til. Det grønne skiftet var jo rett og slett ikke mulig, pep den lille lektoren forsiktig i avisen.

Men da kom de fem store professorer fram fra sine støvete og mørke kroker på universitetet: «Hvem er det som tramper sånn i avisen vår?» – skrek de i kor! Tydelig irriterte over å ha blitt forstyrret midt i den gode dvalen deres etter klimatopp-festen som oljefondet hadde betalt.

«Det er bare en lektor som har regnet litt på alle biler, vindmøller, solpaneler, kraftverk og alle energier som fantes i hele verden.» – pep lektoren litt modigere nå.

Les også: NRK om klima er som komiske Ali om Bagdad

«Slikt kan du ikke regne og slikt kan du ikke skrive her.» – tordnet professorene. «Vi har da regnet både grundig og lenge på dette. Du kan ikke bare telle penger og energi» – bedyret de fem professorene og la sine ansikter ned i alvorlige folder.

«Hvorfor ikke?» – spurte den modige lektoren.

«Du må ha med både fagfellevurderte enhjørninger, rosa elefanter, og handlingsrom i skyene om hvordan vi får til bærekraft med fiatpenger i en sirkulærøkonomi for både tannfeer, julenisser og små grønne menn, som denne lille lektoren ikke aner hva er. Må ikke komme her til gårds og trampe i avisen vår og fortelle OSS hvordan vi skal regne. Makan til sprøyt.» – fnyste de i kor.

Men den lille lektoren ga seg ikke. Han sa beint fram at du kan ikke telle noe annet enn det vi har og det som jeg telte er det vi har. «Alt dette andre dere snakker om var ikke det jeg telte og dessuten så teller det ikke.» – pep lektoren nok en gang.

«Makan til slikt sprøyt skal vi ikke høre noe av!» – skrek de fem professorer og telte nå med både luftslott og alle stråmennene under senga. Se her skrek professorene og pekte på det ene luftslottet etter det andre. «Dette har du slettes ikke peiling på og dessuten er 97% av alle stråmennene under senga enige med oss.»

Men nå smilte den lille lektoren lurt for nå skjønte han at de fem professorene slettes ikke kunne telle. Når kongen så fikk høre det, og kalkulatoren brakte sannhetens fasit ut over dem, så sprakk de fem professorene og ble til stein.

Snipp snapp snute så var professorene ute og det grønne skiftet ble pakket godt inn i en eventyrbok og gjemt bort. De tok den bare fram igjen, for å skremme, når der kom en professor til garden som ikke kunne regne.

Etter da levde de lykkelig alle sine dager og hadde råd til både pensjonister og god eldreomsorg siden de slapp å putte penger på de slemme professorene, alle stråmennene og det grønne luftslottet mer.

Hjelp oss i arbeidet mot propaganda!
Støtt Fakta360.no ved en DonasjonMedlemskap eller Vipps til 921 44 050 – Din hjelp nytter!

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag med fungerende batterier i kalkulatoren fra hele verden:

Følg oss på X og YouTube