Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Picture of Einar R. Bordewich

Ekstremvær kan bety en kaldere klode – sier forskere

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

Nå er det sikkert en del som feilaktig forbinder ekstremvær med menneskeskapt global oppvarming, men her tar de meget feil sier forskerne.

Det er ingen som bestrider at der forekommer en global oppvarming, men det er årsaken til oppvarmingen som er omstridt.

En av indikatorene for menneskeskapt global oppvarming i følge IPCC er den såkalte Hot-Spot og dette fingeravtrykket er totalt fraværende. IPCC hadde i sin tid åpent fortalt at deres hypotese forutsatte denne hot-spot, men fysiske observasjoner kan ikke finne den. Derved er deres hypotese om at mennesker med CO2 er årsaken sterk svekket om ikke falsifisert.

Ustabile og kalde værfenomener med mye nedbør på unormalt sørlige breddegrader i form av snø, skyldes en ustabil jetstrøm eller polar vortex over de polare regioner. Jetstrømmen blir ustabil når energien blir mindre på samme måten som en snurrebass som begynner å vingle mye når den taper fart eller energi.

I klimasammenheng er det temperaturforskjeller som bestemmer energimengder og derved også luftstrømmer. Er der stor temperaturforskjell så får vi mye energier og det skapes lavtrykk og høytrykk som sammen med jordrotasjonen til slutt ender opp i blant annet polar vortex og jetstrømmen.

Er der en minkende temperatur-differanse mellom ekvator og de polare regioner, vil dette ubønnhørlig føre til en ustabil polar vortex som igjen sender kalde luftmasser sørover på den nordlige halvkule og derigjennom nedkjøler planeten. Det er dette vi har sett etter en rekke kulderekorder over hele verden i desember i 2020.

Når Solen nå går inn i en fase med roligere aktivitet og den kjente La Nina nedkjøler og påvirker store deler av ekvator regionen ved at kalde sjø-masser velter opp til overflaten i Stillehavet, så får vi generelt lavere differanser i temperatur mellom ekvator og polområdene.

Det er denne lavere differansen som derved svekker jetstrømmen og gjør den vinglete. Dette igjen nedkjøler den nordlige halvkule over land som bringer den totale temperaturen ned.

Les også: På en måned forsvant 50% av den globale oppvarmingen

NASA spådom for Solsyklus 25
400 år med Solflekk observasjoner og et antatt moderne minimum, som kan bli like ille som Maunder minimum.

Les også: Kalde klimasignaler fra Klimarealistene

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag med fungerende batterier i kalkulatoren fra hele verden:

Følg oss på X og YouTube