Det finnes ingen klimakrise
Magasin om klima, energi og politikk!
Picture of Einar R. Bordewich

Fyring med gassovn er nå billigere enn strøm!

Støtt vårt arbeid mot klimahysterisk propaganda!

Støtt Fakta360.no ved en Donasjon eller Medlemskap. Alternativt Vipps til 921 44 050 eller overfør til konto 1208.75.52355 – Din hjelp nytter!

Print Friendly, PDF & Email

På grunn av Acer og utenlandskablene som nå er satt i drift vil strømmen i vinter – i hvert fall i Sør-Norge – komme til å sette nye uante rekorder. Vi har omtalt dette nærmere her: Terje Søviknes løy om Acer! Prissjokk på strøm er ventet i vinter!

I Europa har prisen på strømmen, på grunn av deres vanstyrte energipolitikk med nedleggelse av atomkraftverk og kullkraftverk samt en utopisk satsing og bygging av vindmøller, skutt i været. De ligger nå på 3-4 kroner pr. kWh. Allerede i 2019 rapporterte Resett.no om ny rekord i Tyskland.

Alt dette som skjer nå med strømmen og prisene er et direkte resultat av det utopiske «Grønne skiftet«.

Les også: Det «grønne skiftet» kan bare skje ved å myrde alle menneskene i verden!

I tillegg til at parafin og oljefyring har blitt forbudt er de også i ferd med å forby fyring med ved. Avhengigheten av bare en -1- energikilde – strøm – i et land hvor store deler av landet og befolkningen bor innenfor polarsirkelen er en direkte trussel mot sikkerheten til folk. Man blir matt av slike uvettige politikere som ikke ser annet enn klimakrise.

En slik ensidig avhengighet av kun strøm er farlig for folk, noe som beboerne i Texas i USA fikk erfare en vinter som vi har omtalt her: NRKs feilaktige informasjon om strømkrisen i Texas. For ikke å snakke om den ufattelige krisen som ville oppstå dersom en CME slik som i 1859 slår til igjen: Så du tror du har klima-angst? Nå skal du virkelig få angst!

Det eneste reelle alternativet som står igjen dersom du vil spare penger på strøm og samtidig sikre deg en varm bolig om en eller annen strømkrise setter inn, er oppvarming med gass. Spørsmålet er når vil det lønne seg med gass kontra strøm? Svaret er tidligere enn du tror og det vil kanskje overraske mange.

Beregningen

Ved å ta utgangspunkt i en typisk gassovn for hjemmebruk for leiligheter eller hus med størrelser fra 20 til 80 m2 areal som skal oppvarmes samt prisen på en 10kg gassflaske (innbytte) kan man enkelt finne når det vil lønne seg å gå over til gass kontra elektrisitet oppvarming.

Les også: IPCC og skrikerungene

Vi benytter i eksemplet en ganske vanlig gassovn fra felleskjøpet som kan levere 4,2 kW på max. Ovnen har tre innstillinger: lav, medium og høy. Forbruket på denne ovnen er oppgitt til 110/210/305 gram pr. time ved henholdsvis 1,2/2,9/ 4,2 kW. Vi beregner ved høyest levert effekt selv om den laveste effekten er litt mer økonomisk.

Prisen på en gassflaske på 10kg koster 349,- som vil si 34,9 kr. pr. kg. Ovnen forbruker 305 gram gass pr time som vil si et forbruk på 0,305kg/t x 34,9 kr/kg = 10,6 kr. pr. time ved levert effekt på 4,2 kW. Altså blir dette kr. 10,6 / 4,2 = 2,53 kr/kWh eller 253 øre pr. kWh.

Det må bemerkes at effekten på 4,2 kW via gassovnen er direkte levert i rommet, mens om du sender 4,2 kW gjennom strømnettet i huset og til elektriske ovner så får du mindre effekt levert ut i form av varme på grunn av tap. Denne differansen er ikke hensyntatt men antyder bare at break even ligger lavere enn teoretisk beregnet.

Break even ved spotpris på 127 øre/kWh

Når vi vet at strømprisene fra kraftselskapenes spotpriser utgjør ca. halvparten av strømregningen så vil en spotpris på ca. 127 øre/kWh være break even for når du bør fyre med gass i stedet for strøm.

Med tanke på at vinteren ennå ikke har satt inn, vannmagasinene er tomme og den varslede kraftige strømøkningen på grunn av Acer og utenlandskablene så vil det utvilsomt bli mer lønnsomt å varme opp boligen med gass i vinter. I hvert fall som et supplement slik at du kan slå av eller styre el. oppvarmingen til natten når spotprisen går under break even.

I tillegg vil du da ha sikret deg og familien din en alternativ energi-kilde og varme dersom strømmen skulle forsvinne i vinter når gradestokken kryper under 20 minus. Erfaringsmessig har vi sett det grønne skiftet medføre periodiske strømutkoblinger på grunn av vindmøllene. Er du riktig smart kjøper du en koketopp av gass også.

Smarte sparetips

Oppvarming av boligen samt vann (dusjing) er de desidert største andelene av strømforbruket med opp til 3/4-deler av totalen. Når vi vet at strømprisen varierer enormt gjennom døgnet og at den stort sett varierer etter et fast mønster så kan vi utnytte dette.

Strømprisen gjennom døgnet er forutsigbart. 07-12 og 16-21 er de dyreste

Diagrammet over gir oss en pekepinn for når vi bør utnytte strømmen. Perioden mellom 07-12 og 16-21 har normalt de høyeste strømprisene. Hvis man derfor anskaffer en timer for varmtvannstanken slik at den ikke varmer opp vann etter dusjen om morgenen når strømmen er dyrest, men venter til for eksempel mellom 12-16 eller på natten mellom 22-06 så kan mye spares.

Normalt kan lading av el. biler også programmeres til natten og billige perioder og det samme kan varmepumper.

15000ppm CO2

En morsom egenskap ved gassovnen er at den er godkjent for innebruk og stenger av når CO2 innholdet i luften overstiger 15000ppm. Det var dette som tidligere var toleransen for russiske ubåter. Den er nå senket til ca. 7000 ppm.

Gjennomsnittlig CO2 i atmosfæren ligger nå på ca 420ppm og normalverdier inne på skoler er gjerne 1000ppm eller høyere ved dårlig ventilasjon. Kommer du inn i et rom og du opplever en sjenerende kroppslukt, gjerne det vi kaller tung luft, så vil CO2 konsentrasjonen med stor sannsynlighet ligge rundt 2000ppm.

Les også: Klimahypotesen om CO2 er nå fullstendig falsifisert!

Det er politikken som er avgjørende

Til slutt må man jo nevne at det er et paradoks at alle politikere på Stortinget i dag går inn for klimakrisen med hud og hårete mål, samtidig som de gjør strømmen dyrere enn gass som produserer store mengder CO2 som de er så redde for. Enden på visa er at med økte priser på energi så er det de fattige som vil lide mest og betale prisen.

Les også: Hvordan ødelegge et velfungerende strømnett med 3 enkle tiltak

De velstående fra middelklassen og opp har stort sett ingen bekymringer for hverken strømprisen eller de økte utgifter. Politikken de driver skaper økte forskjeller og driver fattige ut i både penge- og energi-fattigdom. Dette er også en av grunnene til at jeg går inn for Demokratene som vil avslutte hele denne klima-galskapen i politikken og på nytt skaffe billig vannkraft til Norske forbrukere. Strøm og energi er for viktig til at dette kan slippes ut på det private markedet og i hendene på globalistenes skatteparadiser.

Loading

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Document

Støtt Fakta360 i kampen mot klimahysteriet!

Bli medlem nå!

Vipps til 921 44 050 eller overfør direkte til 1208.75.52355

Kategorier

Få nyheter fra Fakta360 på epost:

Realfag med fungerende batterier i kalkulatoren fra hele verden:

Følg oss på X og YouTube